• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 05-07-2025, 13:52 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Przyczłapka
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odzyskiwanie danych z portalu po wykasowaniu konta
Autor Wiadomość
Przyczłapka Offline
Newbie
*

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Odzyskiwanie danych z portalu po wykasowaniu konta
Bardzo potrzebuję pomocy. Czy da się odzyskać dane - profil, wiadomości, kontakty - z jakiegoś portalu po wykasowaniu konta przez daną osobę? Szukałam trochę w sieci i o ile dobrze zrozumiałam, jeśli ma się do dyspozycji komputer, z którego ta osoba korzystała, jest to możliwe. Ale jeśli takiego komputera brak?
I jeszcze jedno pytanie - czy można namierzyć ludzi, z którymi ta osoba korespondowała? W sensie namierzenia w świecie realnym - no wiecie, stwierdzić, że pan X ze świata wirtualnego to Janek Kowalski, zamieszkały na ulicy takiej a takiej?
Piszę opowiadanie kryminalne, może coś dłuższego, nie mam bladego pojęcia o informatyce (zresztą na pewno już się zorientowaliście Wink ), a chciałabym, żeby to wszystko miało ręce i nogi. Niby fikcja literacka, niby nie żadne poważne dzieło, ale sami na pewno nieraz łapaliście się za głowę, czytając bzdury, jakie wypisują inni. Więc chciałabym tego łapania się za głowę uniknąć, albo choć zminimalizować. Pomożecie? Smile
20-06-2014, 10:33
Odpowiedz cytując ten post
doktortusz Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
RE: Odzyskiwanie danych z portalu po wykasowaniu konta
Czy da się odzyskać dane - profil, wiadomości, kontakty - z jakiegoś portalu po wykasowaniu konta przez daną osobę? napisał(a):Czy da się odzyskać dane - profil, wiadomości, kontakty - z jakiegoś portalu po wykasowaniu konta przez daną osobę?

Z jakiego portalu?
Generalnie jeśli chodzi o kasowanie informacji z bazy danych, to dopóki baza danych nie zostanie poddana kompaktowaniu to istnieje szansa na odzyskanie informacji.

Namierzyć ludzi możesz po adresie e-mail, adresie IP, aczkolwiek nie jest to takie proste.
20-06-2014, 13:07
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Przyczłapka Offline
Newbie
*

Liczba postów: 4
RE: Odzyskiwanie danych z portalu po wykasowaniu konta
(20-06-2014, 13:07)doktortusz napisał(a): Z jakiego portalu?

Z jakiegoś hipotetycznego portalu, który sobie wymyśliłam na potrzeby opowiadania. W każdym bądź razie rozumiem, że to możliwe.
Dziękuję za opowiedź Smile
20-06-2014, 13:37
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: