• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 12:13 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
gostek
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ksero - kto potrafi ocenić wadę?
Autor Wiadomość
gostek Offline
Znawca

Liczba postów: 62
Reputacja: 0
Ksero - kto potrafi ocenić wadę?
Prowadzę punkt ksero. Mam tam kombajn firmy Canon, który przystał działać, a serwis gwarancyjny odmawia dokonania naprawy. Szukam osoby, która jest w stanie stwierdzić czy awaria sprzętu wynika z winy pracownika, czy też sprzętu.
Czy ktoś się na tym zna?
22-06-2011, 10:24
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę?
Wiesz, raczej ciężko cos zepsuc tylko to obsługując. ktos mogl ponaciskac za duzo przyciskow, albo cos takiego, ale raczej urzadzenie nie powinno się od tego popsuac, pewnie wina sprzetu Wink
23-06-2011, 12:15
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
gostek Offline
Znawca

No sprzęt nie rusza z miejsca. Mimo prób uruchomienia nic się nie dzieje. Uprzedzając pytanie - jest podłączony do zasilania. Mimo wszystko czekam aż ktoś pojawi się w tym temacie i udzieli pomocy. Najlepiej osoba z rejonu Częstochowy.
27-06-2011, 10:01
Francka Offline
User
**

Liczba postów: 17
Czy masz jakiś konkretny budżet na naprawę? Jeśli tak, to myślę, że mogę ci polecić miejsce, w którym znajdziesz fachowca.
28-06-2011, 12:53
gostek Offline
Znawca

To chyba oczywiste - za naprawdę chcę zapłacić jak najmniej, aby tylko wszystko było ok. Ale zaraz zaraz... Nie chcę kogoś kto naprawi, tylko wskaże źródło problemu. Mylisz przeznaczenie ;-)
29-06-2011, 9:58
Francka Offline
User
**

Zgłoś się tutaj http://szukajeksperta.com/ Sklada się zapytanie, później czeka na odpowiedź. Kiedy szukałam pomocy fachowca od komputerów tam ich znalazłam. Powinieneś znaleźć fachowca, który zrobi to niewielkim kosztem.
30-06-2011, 14:22
gostek Offline
Znawca

A na forum na pewno nikogo takiego nie ma? Nie chce mi się jeszcze motać po innych serwisach.
Na prawdę nie macie tutaj specjalistów z tej dziedziny?
01-07-2011, 9:34
Francka Offline
User
**

Pewnie jacyś są, tylko albo nikt nie chce się odzywać, albo nikt nie widzi tego tematu. Może go przykleić powinno? Jak nikt się nie odezwie to skorzystaj z tego co ci wskazałam.
04-07-2011, 10:19
gostek Offline
Znawca

Chyba admin na to nie pójdzie... Skoro nie, to piszę do http://szukajeksperta.com
Nie mam już czasu na czekanie. Chcę sprawę załatwić jak najszybciej. Potrzebuję dobrych dokumentów, które potwierdzą przyczynę problemu.
05-07-2011, 10:09
Francka Offline
User
**

Skoro nikt nie odpisywał to dobra decyzja. W tym serwisie specjaliści zgłaszają się naprawdę szybko. A tak w ogóle to jak firma radzi sobie bez sprzętu? Taki kombajn kosztuje pewnie mnóstwo kasy, co nie?
06-07-2011, 10:58
gostek Offline
Znawca

To koszt tego sprzętu jest pięciocyfrowy, ale bez obaw, mamy takich kilka. Firma nie opiera się o jeden sprzęt ;-) Wiesz, że już wczoraj opowiedzieli mi z tego portalu? Nieźli są. Negocjuje jeszcze z gościem koszty. Chcę to załatwić przed weekendem.
07-07-2011, 10:48
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
Szkoda, że nie udało się znaleźć żadnego eksperta u nas forum Wink A z drugiej strony dobrze, że znalazła się osoba która jednak mogła pomóc Smile

Tak podłączając się jeszcze jeśli można zapytać - czy sprzęt w takim punkcie ksero jest leasingowany? Bo domyślam się, że kupowanie takich "kombajnów" na własność jednak nie jest opłacalne.

Pzdr.
08-07-2011, 11:27
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Francka Offline
User
**

Pisałam, że na pewno wszystko uda się szybko załatwić. Oni po prostu tacy są -szybko odpowiadają. A ten gości - rozmawialiście telefonicznie? Zna się na rzeczy?
10-07-2011, 16:33
gostek Offline
Znawca

Sprzęt nie jest leasingowany - kupiony na własność. Nam się akurat opłaca. Działalność jest duża, udało mi się znaleźć dobrą lokalizację.
Rozmawialiśmy telefonicznie - mamy już uzgodniony termin sprawdzenia sprzętu. Czy gość się zna? Przekonamy się podczas spotkania ;-)
11-07-2011, 13:15
Francka Offline
User
**

Domyślam się, że macie lokal gdzieś w pobliżu uczelni, zgadza się? Jeśli tak, to pewnie ruch niezły, ale teraz macie po sezonie. Wszyscy studenci w pracy za granicą albo na wakacjach ;-)
12-07-2011, 12:48
gostek Offline
Znawca

Dokładnie. Ruch jest nawet teraz bo studenci mają kolejne terminy i przychodzą kserować notatki. Lenie kserują również ściągi ;-) W piątek mamy spotkanie i sprawa powinna być załatwiona. W moim biznesie tylko w sierpniu mam spory przestój. W innych miesiącach jest OK.
13-07-2011, 10:08
Francka Offline
User
**

Kiedyś nawet chciałam spróbować w tej działalności swoich sił, ale jakoś nie wychodziło. To już daj dokładnie znać dopiero wtedy, gdy uda się temat tego sprzętu zakończyć. A kiedy masz to spotkanie?
14-07-2011, 16:45
gostek Offline
Znawca

Ostatecznie spotkanie mamy w poniedziałek i ponoć wtedy temat ma być zamknięty. Liczę na to, bo trwa to wszystko niepokojąco długo. Co do samej działalności to nie jest to łatwy biznes. Konieczna jest tania siła robocza, a konkurencja daje takie stawki, że hoho... Kluczowa jest lokalizacja.
15-07-2011, 10:41
Francka Offline
User
**

O lokalizacji sama już wspomniałam znacznie wcześniej ;-) To takie oczywiste, ale z drugiej strony to stawki musisz mieć strasznie niskie. Daj znać jak poszło załatwienie tej sprawy. Wszystko po Twojej myśli?
18-07-2011, 17:00
gostek Offline
Znawca

Stawki nie są wcale takie niskie, a fakt, że liczba klientów jest naprawdę bardzo duża powoduje, że się opłaca.

Co do samej usługi - wszystko po mojej myśli. Mam to czego oczekiwałem - wina leży po stronie sprzętu, a nie moich pracowników. Takiej informacji właśnie potrzebowałem.
19-07-2011, 10:20

Skocz do: