![]() |
Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - Wersja do druku +- Forum Informatyczne WebElite.pl (https://www.webelite.pl) +-- Dział: # Hardware (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Sprzęt (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=48) +--- Wątek: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? (/showthread.php?tid=2858) Strony:
1
2
|
Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - gostek - 22-06-2011 Prowadzę punkt ksero. Mam tam kombajn firmy Canon, który przystał działać, a serwis gwarancyjny odmawia dokonania naprawy. Szukam osoby, która jest w stanie stwierdzić czy awaria sprzętu wynika z winy pracownika, czy też sprzętu. Czy ktoś się na tym zna? RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - Pablo - 23-06-2011 Wiesz, raczej ciężko cos zepsuc tylko to obsługując. ktos mogl ponaciskac za duzo przyciskow, albo cos takiego, ale raczej urzadzenie nie powinno się od tego popsuac, pewnie wina sprzetu ![]() RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - gostek - 27-06-2011 No sprzęt nie rusza z miejsca. Mimo prób uruchomienia nic się nie dzieje. Uprzedzając pytanie - jest podłączony do zasilania. Mimo wszystko czekam aż ktoś pojawi się w tym temacie i udzieli pomocy. Najlepiej osoba z rejonu Częstochowy. RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - Francka - 28-06-2011 Czy masz jakiś konkretny budżet na naprawę? Jeśli tak, to myślę, że mogę ci polecić miejsce, w którym znajdziesz fachowca. RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - gostek - 29-06-2011 To chyba oczywiste - za naprawdę chcę zapłacić jak najmniej, aby tylko wszystko było ok. Ale zaraz zaraz... Nie chcę kogoś kto naprawi, tylko wskaże źródło problemu. Mylisz przeznaczenie ;-) RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - Francka - 30-06-2011 Zgłoś się tutaj http://szukajeksperta.com/ Sklada się zapytanie, później czeka na odpowiedź. Kiedy szukałam pomocy fachowca od komputerów tam ich znalazłam. Powinieneś znaleźć fachowca, który zrobi to niewielkim kosztem. RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - gostek - 01-07-2011 A na forum na pewno nikogo takiego nie ma? Nie chce mi się jeszcze motać po innych serwisach. Na prawdę nie macie tutaj specjalistów z tej dziedziny? RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - Francka - 04-07-2011 Pewnie jacyś są, tylko albo nikt nie chce się odzywać, albo nikt nie widzi tego tematu. Może go przykleić powinno? Jak nikt się nie odezwie to skorzystaj z tego co ci wskazałam. RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - gostek - 05-07-2011 Chyba admin na to nie pójdzie... Skoro nie, to piszę do http://szukajeksperta.com Nie mam już czasu na czekanie. Chcę sprawę załatwić jak najszybciej. Potrzebuję dobrych dokumentów, które potwierdzą przyczynę problemu. RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - Francka - 06-07-2011 Skoro nikt nie odpisywał to dobra decyzja. W tym serwisie specjaliści zgłaszają się naprawdę szybko. A tak w ogóle to jak firma radzi sobie bez sprzętu? Taki kombajn kosztuje pewnie mnóstwo kasy, co nie? RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - gostek - 07-07-2011 To koszt tego sprzętu jest pięciocyfrowy, ale bez obaw, mamy takich kilka. Firma nie opiera się o jeden sprzęt ;-) Wiesz, że już wczoraj opowiedzieli mi z tego portalu? Nieźli są. Negocjuje jeszcze z gościem koszty. Chcę to załatwić przed weekendem. RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - Vinci - 08-07-2011 Szkoda, że nie udało się znaleźć żadnego eksperta u nas forum ![]() ![]() Tak podłączając się jeszcze jeśli można zapytać - czy sprzęt w takim punkcie ksero jest leasingowany? Bo domyślam się, że kupowanie takich "kombajnów" na własność jednak nie jest opłacalne. Pzdr. RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - Francka - 10-07-2011 Pisałam, że na pewno wszystko uda się szybko załatwić. Oni po prostu tacy są -szybko odpowiadają. A ten gości - rozmawialiście telefonicznie? Zna się na rzeczy? RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - gostek - 11-07-2011 Sprzęt nie jest leasingowany - kupiony na własność. Nam się akurat opłaca. Działalność jest duża, udało mi się znaleźć dobrą lokalizację. Rozmawialiśmy telefonicznie - mamy już uzgodniony termin sprawdzenia sprzętu. Czy gość się zna? Przekonamy się podczas spotkania ;-) RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - Francka - 12-07-2011 Domyślam się, że macie lokal gdzieś w pobliżu uczelni, zgadza się? Jeśli tak, to pewnie ruch niezły, ale teraz macie po sezonie. Wszyscy studenci w pracy za granicą albo na wakacjach ;-) RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - gostek - 13-07-2011 Dokładnie. Ruch jest nawet teraz bo studenci mają kolejne terminy i przychodzą kserować notatki. Lenie kserują również ściągi ;-) W piątek mamy spotkanie i sprawa powinna być załatwiona. W moim biznesie tylko w sierpniu mam spory przestój. W innych miesiącach jest OK. RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - Francka - 14-07-2011 Kiedyś nawet chciałam spróbować w tej działalności swoich sił, ale jakoś nie wychodziło. To już daj dokładnie znać dopiero wtedy, gdy uda się temat tego sprzętu zakończyć. A kiedy masz to spotkanie? RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - gostek - 15-07-2011 Ostatecznie spotkanie mamy w poniedziałek i ponoć wtedy temat ma być zamknięty. Liczę na to, bo trwa to wszystko niepokojąco długo. Co do samej działalności to nie jest to łatwy biznes. Konieczna jest tania siła robocza, a konkurencja daje takie stawki, że hoho... Kluczowa jest lokalizacja. RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - Francka - 18-07-2011 O lokalizacji sama już wspomniałam znacznie wcześniej ;-) To takie oczywiste, ale z drugiej strony to stawki musisz mieć strasznie niskie. Daj znać jak poszło załatwienie tej sprawy. Wszystko po Twojej myśli? RE: Ksero - kto potrafi ocenić wadę? - gostek - 19-07-2011 Stawki nie są wcale takie niskie, a fakt, że liczba klientów jest naprawdę bardzo duża powoduje, że się opłaca. Co do samej usługi - wszystko po mojej myśli. Mam to czego oczekiwałem - wina leży po stronie sprzętu, a nie moich pracowników. Takiej informacji właśnie potrzebowałem. |