• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 7:59 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
komarc
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witam i proszę o pomoc
Autor Wiadomość
komarc Offline
Newbie
*

Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Witam i proszę o pomoc
Witam serdecznie wszystkich userów! Właściwe zarejestrowałem się tylko po to aby zaczerpnąć pomocy. Nie wiedziałem, który dział wybrać i ten wydał mi się najbardziej właściwy. Do rzeczy. Bardzo interesują mnie komputery, informatyka i chciałbym kształcić się w tym kierunku, tylko nie wiem od czego zacząć poznawanie tajników świata komputerów. Kolega, który siedzi w temacie poradził, abym najpierw stworzył swoją stronę. Chciałem zapytać Was czy to dobry pomysł i prosić o rady od czego mam zacząć przygodę z komputerami tak na poważniej. Aha, żeby nie było, że nic kompletnie nie wiem o nich, wiem, ale jest to kropelka we wszystkich oceanach razem wziętych. Mam nadzieję, że mi pomożecie Pozdrawiam serdecznie!
Szymon.
24-03-2011, 20:20
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
RE: Witam i proszę o pomoc.
Witam, jeśli chcesz się kształcić w tym kierunku to oczywiście proponuję szkołę pod tym kątem. Hmm, co do jakichś takich początków, to stworzenie tej własnej strony da Ci jakiś pogląd na to jak to wygląda i na to, że informatyka potrafi czasem być nudna :P. Póki co oglądaj i czytaj wszystko co wpadnie Ci w ręce, jeśli czegoś nie zrozumiesz, to albo pytaj, albo szukaj sam gdzieś w internecie. Tak właściwie to co tak naprawdę do kładniej Cię interesuje ? Bardziej sprzęt, czy oprogramowanie, czy nie wiem, grafika ?
25-03-2011, 9:51
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
komarc Offline
Newbie
*

Dziękuję bardzo za odpowiedź Wink Co mnie bardziej interesuje... Hmm, sprzęt to niee, grafik też raczej nie, choć sprawia mi przyjemność jak czasami potrzebuję zrobić jakiś obrazek. Tak więc oprogramowanie - to mnie najbardziej kręci Smile A pod względem szkoły to nie jestem do końca zdecydowany czy iść do takiej, więc prosiłbym o radę co mogę sam robić w domu na komputerze. Z czym się zapoznać itd. Pozdrawiam[/align]
25-03-2011, 16:34
Pablo Offline
VIP

Co możesz zrobic ? Hmm możesz nauczyć się grafiki na jakichś poradnikach z internetu, programowania pewnie też, w internecie można doszukać się sporej ilości poradników i kursów na ten temat. Co do sprzętu to podkręcania, czy tego typu rzeczy też można się nauczyć w domu, w zasadzie, to wątpię, że jest coś takiego w materiale szkolnym, ale to nie specjalnie Cię interesuje z tego co mówisz. Krótko mówiąc nauczyć się można pewnie naprawdę dużo, tylko trzeba chcieć. Wink
25-03-2011, 17:26
komarc Offline
Newbie
*

Ok, czyli oglądać poradniki, czytać... Ale od czego konkretnie mógłbym zacząć? Tzn. od języków programowania, czy od czego? Smile
25-03-2011, 17:30
Mr Doubtfire Offline
Znawca

Liczba postów: 74
RE: Witam i proszę o pomoc
Musisz odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie: czy jesteś bardziej samoukiem czy potrzebujesz kogoś kto ci tę wiedzę przekaże. W tym drugim przypadku polecam kursy komputerowe np. tworzenie stron internetowych.A swoją drogą to sam musisz wiedzieć co cię najbardziej interesuje i czytać, czytać i jeszcze raz czytać o tym w książkach lub internecie.

Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2011, 22:41 przez Mr Doubtfire.)
28-03-2011, 22:38
komarc Offline
Newbie
*

Trochę się zastanawiałem, i postanowiłem, że przeczytam książkę Jerzego Grebosza - Symfonia C++. Myślice, że to dobry pomysł?
31-03-2011, 20:37
Pablo Offline
VIP

Wiesz to, ze cos przeczytasz zawsze jest dobrym pomyslem, aczkolwiek nie nastawiaj się, że przeczytając coś raz będziesz od razu niewiadomo kim :P. Ja się tam na programowaniu praktycznie nie znam, aczkolwiek mysle, ze raczej nie pojmiesz od razu wszystkiego. Co oczywiscie nie zmienia faktu tego, ze cos napewno zrozumiesz i złym pomysłem to nie jest Wink.
31-03-2011, 21:56
komarc Offline
Newbie
*

Heh, no wiadomo, że po przeczytaniu takiej książki nie będę nie wiadomo kim, ale będę miej więcej wiedział 'co i jak'. A potem to więcej książek, praktyka, jeszcze więcej książek, jeszcze więcej nieprzespanych nocy Wink
01-04-2011, 15:00

Skocz do: