![]() |
Witam i proszę o pomoc - Wersja do druku +- Forum Informatyczne WebElite.pl (https://www.webelite.pl) +-- Dział: # Organizacja (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=71) +--- Wątek: Witam i proszę o pomoc (/showthread.php?tid=2796) |
Witam i proszę o pomoc - komarc - 24-03-2011 Witam serdecznie wszystkich userów! Właściwe zarejestrowałem się tylko po to aby zaczerpnąć pomocy. Nie wiedziałem, który dział wybrać i ten wydał mi się najbardziej właściwy. Do rzeczy. Bardzo interesują mnie komputery, informatyka i chciałbym kształcić się w tym kierunku, tylko nie wiem od czego zacząć poznawanie tajników świata komputerów. Kolega, który siedzi w temacie poradził, abym najpierw stworzył swoją stronę. Chciałem zapytać Was czy to dobry pomysł i prosić o rady od czego mam zacząć przygodę z komputerami tak na poważniej. Aha, żeby nie było, że nic kompletnie nie wiem o nich, wiem, ale jest to kropelka we wszystkich oceanach razem wziętych. Mam nadzieję, że mi pomożecie Pozdrawiam serdecznie! Szymon. RE: Witam i proszę o pomoc. - Pablo - 25-03-2011 Witam, jeśli chcesz się kształcić w tym kierunku to oczywiście proponuję szkołę pod tym kątem. Hmm, co do jakichś takich początków, to stworzenie tej własnej strony da Ci jakiś pogląd na to jak to wygląda i na to, że informatyka potrafi czasem być nudna :P. Póki co oglądaj i czytaj wszystko co wpadnie Ci w ręce, jeśli czegoś nie zrozumiesz, to albo pytaj, albo szukaj sam gdzieś w internecie. Tak właściwie to co tak naprawdę do kładniej Cię interesuje ? Bardziej sprzęt, czy oprogramowanie, czy nie wiem, grafika ? RE: Witam i proszę o pomoc. - komarc - 25-03-2011 Dziękuję bardzo za odpowiedź ![]() ![]() RE: Witam i proszę o pomoc. - Pablo - 25-03-2011 Co możesz zrobic ? Hmm możesz nauczyć się grafiki na jakichś poradnikach z internetu, programowania pewnie też, w internecie można doszukać się sporej ilości poradników i kursów na ten temat. Co do sprzętu to podkręcania, czy tego typu rzeczy też można się nauczyć w domu, w zasadzie, to wątpię, że jest coś takiego w materiale szkolnym, ale to nie specjalnie Cię interesuje z tego co mówisz. Krótko mówiąc nauczyć się można pewnie naprawdę dużo, tylko trzeba chcieć. ![]() RE: Witam i proszę o pomoc. - komarc - 25-03-2011 Ok, czyli oglądać poradniki, czytać... Ale od czego konkretnie mógłbym zacząć? Tzn. od języków programowania, czy od czego? ![]() RE: Witam i proszę o pomoc - Mr Doubtfire - 28-03-2011 Musisz odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie: czy jesteś bardziej samoukiem czy potrzebujesz kogoś kto ci tę wiedzę przekaże. W tym drugim przypadku polecam kursy komputerowe np. tworzenie stron internetowych.A swoją drogą to sam musisz wiedzieć co cię najbardziej interesuje i czytać, czytać i jeszcze raz czytać o tym w książkach lub internecie. Pozdrawiam RE: Witam i proszę o pomoc - komarc - 31-03-2011 Trochę się zastanawiałem, i postanowiłem, że przeczytam książkę Jerzego Grebosza - Symfonia C++. Myślice, że to dobry pomysł? RE: Witam i proszę o pomoc - Pablo - 31-03-2011 Wiesz to, ze cos przeczytasz zawsze jest dobrym pomyslem, aczkolwiek nie nastawiaj się, że przeczytając coś raz będziesz od razu niewiadomo kim :P. Ja się tam na programowaniu praktycznie nie znam, aczkolwiek mysle, ze raczej nie pojmiesz od razu wszystkiego. Co oczywiscie nie zmienia faktu tego, ze cos napewno zrozumiesz i złym pomysłem to nie jest ![]() RE: Witam i proszę o pomoc - komarc - 01-04-2011 Heh, no wiadomo, że po przeczytaniu takiej książki nie będę nie wiadomo kim, ale będę miej więcej wiedział 'co i jak'. A potem to więcej książek, praktyka, jeszcze więcej książek, jeszcze więcej nieprzespanych nocy ![]() |