• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 04-07-2025, 23:40 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Urti
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybór studiów
Autor Wiadomość
Urti Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Wybór studiów
Mam problem z wyborem studiów nie wiem czy dobry dział mam nadzieje, że nikt mnie nie skarci za napisanie tutaj .
Jestem nowy bo potrzebuje szybkiej odpowiedzi i wpisalem w google forum informatyczne i licze na jakąś pomoc chociaż nakierowanie.

Problem wygląda tak.
Dostałem się na studia:
Politechnika Poznańska ( WYDZIAŁ FIZYKI TECHNICZNEJ ,
EDUKACJA TECHNICZNO - INFORMATYCZNA)
i
UWM Olsztyn ( Wydział Matematyki i Informatyki, Informatyka)

Nie mam bladego pojęcia co wybrać co by było lepsze oba kierunki wydają się dobre, Wiadomo Politechnika Poznańska też renoma ale bardzo ogólny kierunek jakieś spawalnictwa i takie różne rzeczy a UWM to wydaje mi sie, że latwiej mi tam inż będzie dostać ponieważ jestem po Technikum Informatycznym (administracja systemami sieciowymi [jakos tak]). Z drugiej strony bez sensu tez cos wybrać by zrobić inz. z tego samego co mam Technika.

Bardzo proszę o jakieś konkretne odpowiedzi z sensem liczę na wasza pomoc Sad.
15-07-2011, 16:41
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: Wybór studiów
Moim zdaniem przede wszystkim powinieneś wybrać kierunek, który bardziej Cię interesuje. Zastanów się co chciałbyś robić w przyszłości i jakie studia najbardziej do tego pasują. Wiem, że to nie takie proste i ciężko podejmuje się takie decyzje. Pamiętaj, że renoma uczelni to nie wszystko - jeżeli dokonasz wyboru tylko ze względu na to a nie pójdzie za tym zainteresowanie kierunkiem to może to nie być celny strzał.
Jeśli o chodzi o dostanie się na studia to przecież przede wszystkim przeliczane są punkty z matury, więc ukończenie TI nic tu nie zmienia. Odnośnie inż. z tego samego co technik to się nie zgodzę. W tym przypadku możesz dalej rozwijać się w tym kierunku, mając już do tego powiedzmy solidne podstawy.

Decyzja należy do Ciebie i nikt nie powinien jej za Ciebie podejmować Wink Powodzenia Smile
18-07-2011, 11:49
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: