• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 25-06-2025, 19:13 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
mar889
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kilka pulpitów na monitorze
Autor Wiadomość
mar889 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Kilka pulpitów na monitorze
mam nastepujący problem: na jednym monitorze pojawia mi się sześć pulpitów. W ustawieniach sam nic niezmieniałem. Komputer nie chce się normalnie załadować, działa tylko w trybie awaryjnym. Już na samym starcie ekran jest podzilony na 6 części. jak pracuje w trybie awaryjnym to jednocześnie na 6 częściach ekranu. Nie mam pojęcia co zrobić aby było dobrze. Za jakokolwiek pomoc z góry dzieki
23-01-2009, 22:27
Odpowiedz cytując ten post
Maxteusz Offline
Newbie
*

RE: kilka pulpitów na monitorze
Hej udało ci sie to moze naprawic??
19-12-2009, 17:34
Yendreck Offline
User
**

Liczba postów: 11
RE: kilka pulpitów na monitorze
włóż płyte od windowsa i tak jakbyś system instalował i tam będzzie opcja napraw to powinno pomóc
19-12-2009, 19:54
zodiac0509 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
RE: Kilka pulpitów na monitorze
Witam. Mam dokładnie ten sam problem co poprzednik. Laptop zawiesił sie podczas gry i od tej pory mam 6 pulpitow na wyswietlaczu. Sporadycznie uruchamia sie normalnie..ale po chwili znow mam 6 pulpitów. Przeinstalowalem juz sterowniki, wtczyscilem wentylator na karcie, zmniejszylem taktowanie grafiki. Niestety nic nie pomogło. Jeśli ktoś miał taki problem i go rozwiązał to proszę o pomoc. Pozdrawiam
17-06-2010, 9:09
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
To wygląda na usterkę hardwarową. Jeśli masz jeszcze sprzęt na gwarancji to oddaj go do serwisu. Sam tutaj raczej nic nie zdziałasz. Powodzenia Wink
Pzdr.
17-06-2010, 10:53
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zodiac0509 Offline
Newbie
*

Właśnie chodzi o to, ze już nie mam gwarancji, dlatego probuje cos sam zdziałac. Możliwe, ze ktos jednak mial taki sam problem i jakos go rozwiazal, wiec na razie cierpliwie czekam.
17-06-2010, 11:45
Lampard Offline
Znawca

Liczba postów: 80
Reputacja: 6
Karty graficzne macie ze stajni ATi/AMD? Przychodzi mi w sumie jedna przyczyna takiego "problemu" -> Hydravision.

Może korzystacie z tego, nawet o tym nie wiedząc?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2010, 17:26 przez Lampard.)
17-06-2010, 16:36
zodiac0509 Offline
Newbie
*

Moja karta graficzna to gf8600 gs wiec ta opcja odpada :/
17-06-2010, 21:33
Lampard Offline
Znawca

Liczba postów: 80
Reputacja: 6
A mógłbyś pokazać jak to wygląda? Najlepiej zrób zdjęcie.

Pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Nie masz gdzieś pod ręką Linuksa LiveCD by sprawdzić, czy na innym systemie jest podobny problem? Jeżeli odpali z LiveCD to znaczy, że ze sterownikami jest jakiś poważniejszy problem, bo na zainstalowanym Ubuntu 9.10 z zainstalowanymi dedykowanymi sterownikami ktoś miał podobny przypadek - dokładnie w tym miejscu jest opisana cała sytuacja.
18-06-2010, 13:22
MNICH Offline
Newbie
*

Exclamation  RE: Kilka pulpitów na monitorze
Witam
Przywracam temat bowiem mam taki sam problem. Może ktoś doszedł do tego jak to naprawić? Posiadam lapka Lg E500 właśnie coś się zwiesiło i teraz mam 6 pulpitów dosyć nie wyraźnych wiec nie ma możliwości nic na nich zrobić. Może pomoże jak napisze po kolei jak to wygląda, mianowicie po włączeniu od razu wyskakuje podziałka na 6 widocznych lecz chyba jest ich więcej tylko się nie mieszczą, lećmy dalej nie widać jak ląduje się bios i tez nie da się do niego wejść w ciemno klikając, po chwili migania załącza się grub ponieważ używam ubunta i xp. dalej jak wybiorę Ubuntu to wogule masakra miga i się zwiesza xp jakoś się ładuje. a z livecd tez jest tak samo.
Wiec czy ktoś ma jakiś pomysł zwłaszcza ze już lapek nie jest na gwarancji, kiedyś miałem podobny problem ze stacjonarka tzn podobny ale nie 6 pulpitów tylko się bios zawieszał i naprawiło się wszystko wymieniając baterie podtrzymująca pamięć biosu może w laptopie tez to psuje wszystko. jeśli ktoś che mogę cyknąć fotkę jak to wygląda lub nagrać filmik jak się ląduje.

edit: zmykam moje pytanie lapka naprawiłem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-08-2010, 18:46 przez MNICH.)
15-08-2010, 13:10

Skocz do: