Forum Informatyczne WebElite.pl
Kilka pulpitów na monitorze - Wersja do druku

+- Forum Informatyczne WebElite.pl (https://www.webelite.pl)
+-- Dział: # Hardware (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Sprzęt (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=48)
+---- Dział: Monitory (https://www.webelite.pl/forumdisplay.php?fid=54)
+---- Wątek: Kilka pulpitów na monitorze (/showthread.php?tid=1594)

Kilka pulpitów na monitorze - mar889 - 23-01-2009

mam nastepujący problem: na jednym monitorze pojawia mi się sześć pulpitów. W ustawieniach sam nic niezmieniałem. Komputer nie chce się normalnie załadować, działa tylko w trybie awaryjnym. Już na samym starcie ekran jest podzilony na 6 części. jak pracuje w trybie awaryjnym to jednocześnie na 6 częściach ekranu. Nie mam pojęcia co zrobić aby było dobrze. Za jakokolwiek pomoc z góry dzieki

RE: kilka pulpitów na monitorze - Maxteusz - 19-12-2009

Hej udało ci sie to moze naprawic??

RE: kilka pulpitów na monitorze - Yendreck - 19-12-2009

włóż płyte od windowsa i tak jakbyś system instalował i tam będzzie opcja napraw to powinno pomóc

RE: Kilka pulpitów na monitorze - zodiac0509 - 17-06-2010

Witam. Mam dokładnie ten sam problem co poprzednik. Laptop zawiesił sie podczas gry i od tej pory mam 6 pulpitow na wyswietlaczu. Sporadycznie uruchamia sie normalnie..ale po chwili znow mam 6 pulpitów. Przeinstalowalem juz sterowniki, wtczyscilem wentylator na karcie, zmniejszylem taktowanie grafiki. Niestety nic nie pomogło. Jeśli ktoś miał taki problem i go rozwiązał to proszę o pomoc. Pozdrawiam

RE: Kilka pulpitów na monitorze - Vinci - 17-06-2010

To wygląda na usterkę hardwarową. Jeśli masz jeszcze sprzęt na gwarancji to oddaj go do serwisu. Sam tutaj raczej nic nie zdziałasz. Powodzenia Wink
Pzdr.

Właśnie chodzi o to, ze już nie mam gwarancji, dlatego probuje cos sam zdziałac. Możliwe, ze ktos jednak mial taki sam problem i jakos go rozwiazal, wiec na razie cierpliwie czekam.

RE: Kilka pulpitów na monitorze - Lampard - 17-06-2010

Karty graficzne macie ze stajni ATi/AMD? Przychodzi mi w sumie jedna przyczyna takiego "problemu" -> Hydravision.

Może korzystacie z tego, nawet o tym nie wiedząc?

Moja karta graficzna to gf8600 gs wiec ta opcja odpada :/

RE: Kilka pulpitów na monitorze - Lampard - 18-06-2010

A mógłbyś pokazać jak to wygląda? Najlepiej zrób zdjęcie.

Pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Nie masz gdzieś pod ręką Linuksa LiveCD by sprawdzić, czy na innym systemie jest podobny problem? Jeżeli odpali z LiveCD to znaczy, że ze sterownikami jest jakiś poważniejszy problem, bo na zainstalowanym Ubuntu 9.10 z zainstalowanymi dedykowanymi sterownikami ktoś miał podobny przypadek - dokładnie w tym miejscu jest opisana cała sytuacja.

RE: Kilka pulpitów na monitorze - MNICH - 15-08-2010

Witam
Przywracam temat bowiem mam taki sam problem. Może ktoś doszedł do tego jak to naprawić? Posiadam lapka Lg E500 właśnie coś się zwiesiło i teraz mam 6 pulpitów dosyć nie wyraźnych wiec nie ma możliwości nic na nich zrobić. Może pomoże jak napisze po kolei jak to wygląda, mianowicie po włączeniu od razu wyskakuje podziałka na 6 widocznych lecz chyba jest ich więcej tylko się nie mieszczą, lećmy dalej nie widać jak ląduje się bios i tez nie da się do niego wejść w ciemno klikając, po chwili migania załącza się grub ponieważ używam ubunta i xp. dalej jak wybiorę Ubuntu to wogule masakra miga i się zwiesza xp jakoś się ładuje. a z livecd tez jest tak samo.
Wiec czy ktoś ma jakiś pomysł zwłaszcza ze już lapek nie jest na gwarancji, kiedyś miałem podobny problem ze stacjonarka tzn podobny ale nie 6 pulpitów tylko się bios zawieszał i naprawiło się wszystko wymieniając baterie podtrzymująca pamięć biosu może w laptopie tez to psuje wszystko. jeśli ktoś che mogę cyknąć fotkę jak to wygląda lub nagrać filmik jak się ląduje.

edit: zmykam moje pytanie lapka naprawiłem