Aktualny czas: 03-06-2025, 20:45
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!
Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!
Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
|

Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Problem z odpaleniem inst. Windowsa na złozonym kompie:(
|
Autor |
Wiadomość |
The Wizards
Newbie

Liczba postów: 1
Reputacja:
0
|
Problem z odpaleniem inst. Windowsa na złozonym kompie:(
Witam
Mam nastepujący problem.
Dostalem od kumpla części do kompa
-procek pentium 4 1,5ghz + płyta główna
-grafa radeon 9250 128mb
-256mb sdr 133mhz
ja dołożylem dysk 20gb samsung + obudowa z zasilaczem 350W + sieciówka + k. dźwiękowa sb.
Podpiąłem wszystko podlaczylem kable i wlaczylem... na początku włączał się i po chwili gasł i tak prze godzine. Wymieniłem potem taśmy na inne i wtedy cud nastał  zaczeło iśc dalej i się nie wyłączać! więc zacząłem instalacje windowsa xp gdy tylko zaladowalo pliki i weszło okno do rozpoczęcia instalacji [chodzi mi o pierwsze okno przed regulaminem] dałem ENTER i jeb... komp sie wyłączał sam... tak pare razy było. potem poruszałem każdy kabelek z osobna i podociskałem karty i taśmy. i od nowa zaczalem instalacje tym razem juz weszło dalej! sformatowalem partycje windows wgrał pliki i zrestartowal kompa... ladnie pieknie sie ladowalo.. wyskoczylo juz czarne tlo ze znaczkiem windowsa i napisem podspodem... ale gdy tylko mialo wejsc dalej do okna powitania instalacji "tam gdzie pisze 40min do konca etc xD] to wyskoczyl niebieski ekran z zawalonymi literkami i cyframi ^^ na samej górze pisalo ze wystapil blad i cos tam że moze zostac uszkodzony komputer... ponizej wyskoczylo ze nie mozna zainicjowac sterownika czy kodeka WIDEO[?] a na samym dole że pamięc fizyczna nie mogla zostac zaladowana czy cos w tym stylu...  a najlepsze jest to że ten sprzęt co dostalem od kumpla jeszcze przed tym jak go dostalem dzialal! Pomóżcie..:/ bo niewiem co sie dzieje
ps. próbowałem z inna grafa "rivą tnt 8mb" i 2 kości sdr 128mb i 64mb "100mhz" i to samo się pokazywało....
Prosze o pomoc!
|
|
27-03-2008, 0:42 |
|