• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 26-06-2025, 0:34 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
teka2
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zmieniać IP przy: Kabel Ethernet i LiveboxTP
Autor Wiadomość
teka2 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Jak zmieniać IP przy: Kabel Ethernet i LiveboxTP
Witam. Szukam już od tygodni w googlch odpowiedzi na moje pytanie. Jak zmieniać ip ? Wcześniej nie miałem problemu jak miałem neta przez adapter Wi-Fi z zestawu liveboxa. Po roku użytkowaniu coś się stało adapterowi. Niby zasięg miał i widział livebox'a ale nie było netu. Więc kupiłem kabel ethernet prosty 18m. Od kąd mam ten kabel nie wiem jak zmieniać IP. Program którym wcześniej zmieniałem ip nie działa. Wiem że na stronie http://192.168.1.201 można jakoś zmieniać ale nie łapie w ogóle. Nawet ten program konfiguracja (który jest po zainstalowaniu netu z płyty livebox'a) nie łapie. A bieganie przez 3 pokoje i wyłączanie i włączanie lvebox'a jest uciążliwe zresztą brat by sie wkurzył i by całkiem odłączył mi net. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.

Edit:

A i jeszcze pytanie. Jak miałem neta przez ten adapter to filmy sciagaly mi sie z predkoscia ~60-80kb przez p2m a teraz przez kabel idzie mi max 50 i to rzadko sie zdarza. Czy to jest wina karty sieciowej wbudowanej w płytę główną K7S41 ? Pomoże coś kupno karty sieciowej oddzielnie ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2008, 15:08 przez Vinci.)
24-03-2008, 14:59
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: