• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 25-06-2025, 19:11 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
mordonq
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karta sieciowa/sterowniki
Autor Wiadomość
mordonq Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Exclamation  Karta sieciowa/sterowniki
Witam. Posiadam laptop Acer Aspire 5750G z wgranym na świeżo Windows 7 Professional (64-bit). Po zainstalowaniu sterowników ze strony producenta nie chce działać mi WiFi. Wszystkie inne zainstalowane sterowniki działają. Instalując sterownik system wyswietla informacje, że sterownik został zaktualizowany bądź (zależnie od instalowanego sterownika), że nie ma karty sieciowej i dopiero po jej włożeniu do komputera należy kontynuować instalację. Próbowałem wszelkich rozwiązań zaczynając od instalacji sterowników od producenta (Aspire 5750G), bezpośrednio pod kartę sieciową, czy tzw. aktualizacje sterownika/ów, a nawet inne programy łączące mnie z siecią (bezprzewodowo) np. Sapido AU 4622, ale nic kompletnie nie działa. W rozpoznanych problemach systemu Windows wyskakuje informacja o odłączonym kablu, ale nic na temat sieci WiFi. W żaden sposób nie jestem w stanie tego naprawić i myslałem już żeby ponownie sformatować laptop (tylko czy to coś da?). Dodam, że przed formatowaniem system posiadał tego samego Windowsa (wtedy instalowane sterowniki TE SAME działały bez zarzutów) potem zupragowanego do Windows 10 (od tego czasu zaczeły się problemy z siecią WiFi co skłoniło mnie do sformatowania sprzętu). Za szczere chęci pomocy z góry bardzo dziękuję i czekam na propozycje rozwiązania mojego problemu Smile
11-10-2015, 7:12
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: Karta sieciowa/sterowniki
11-10-2015, 17:30
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: