Aktualny czas: 01-06-2025, 7:50
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!
Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!
Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
|

Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Instalacja Windows; zerowanie dysku
|
Autor |
Wiadomość |
outlawforlife
Newbie

Liczba postów: 1
Reputacja:
0
|
Instalacja Windows; zerowanie dysku
Witam
Mam otóż to taki problem. Netbook acer aspire one d255, zostalem jedynie poproszony o naprawę systemu więc podjąłem się tego z myślą, że będzie to zwykły format. System do instalacji to Win Home Premium 32bit. Instalacja tylko z pendrive bo komp nie posiada napędu. Przy wyborze partycji, na której system miał być instalowany wyskakuje błąd "Instalator nie mógł utworzyć nowej partycji systemowej ani zlokalizować istniejącej partycji systemowej". Poszperałem w necie lecz niestety żaden sposób nie okazał się trafny. Postanowiłem wyzerować dysk. Przy wyborze instalacji Shift+f10, diskpart, ..., ..., clean all. Niestety zabrałem się za coś z czym nie miałem do czynienia i nie wiem w jaki sposób utworzyć na nowo partycje. W diskpart wybieram dysk; select disk 0, wpisuję create partition primary i wychodzi: Bład usługi dysków wirtualnych: Brak użytecznego miejsca dla tej operacji. Osobno dodam, że chciałem pominąć bład "Instalator nie mógł utworzyć nowej partycji systemowej..." według tego http://druss.info/2014/07/fixed-setup-wa...-from-usb/ . Partycje są widoczne przy wyborze, na której ma być instalowany sys. Proszę o jakieś podpowiedzi. Dzięki
|
|
26-12-2014, 14:31 |
|