• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 7:36 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Duch003
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instalacja XP przez Pendrive/Kartę pamięci.
Autor Wiadomość
Duch003 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Instalacja XP przez Pendrive/Kartę pamięci.
Witam.

Chciałbym na laptopie Asus Eee1000h (bez czytnika płyt) zainstalować sobie windows xp, wersja mini. Aktualnie jest tam zainstalowany Kali Linux, w wersji polskiej. Niestety, próbując przez pendrive, czy przez kartę pamięci, czy nawet od tak otworzyć poprzez program Hirens, laptop nie czyta nośników.

Próbowałem przygotować pendrive poprzez wiersz poleceń, jak również poprzez UltraISO, Win32DiskImager, FlashBoot, Windows 7 USB DVD, i parę innych. Przeszukałem sporo możliwych sposobów, jednak żaden nie okazał się skuteczny.
Wcześniej na laptopie był zainstalowany windows xp, na którym przez pendrive zainstalowałem kali linux.

Komunikat jaki mi się wyświetla podczas prób odtworzenia czegokolwiek (ustawiłem w biosie aby bootował jedynie z urządzeń przenośnych):
"Reboot and Select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key"
Próbowałem też po prostu odpalić instalator uruchamiając kali linux, jednak przy próbie zainstalowania win7 (tak o dla sprawdzenia) wyskakiwał błąd, a xp ładował się w nieskończoność (pliki instalacyjne).

Proszę bardzo o pomoc i z góry dziękuję za nadesłane rady i odpowiedzi.
01-11-2014, 4:18
Odpowiedz cytując ten post
forrest77 Offline
User
**

Liczba postów: 10
Reputacja: 0
RE: Instalacja XP przez Pendrive/Kartę pamięci.
Zacznijmy w ogóle od tego, żeby nie instalować w ogóle XP. To już od dawna niewspierany system i może spowodować całe mnóstwo szkód...
14-11-2014, 19:13
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: