• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 25-06-2025, 19:58 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
pytająca
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytania dotyczące zasięgu internetu
Autor Wiadomość
pytająca Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Pytania dotyczące zasięgu internetu
Zacznę od początku... Ponieważ w moim mieście była akcja laptop i internet dla matek samotnie wychowujących dzieci czy coś w tym rodzaju... w każdym razie w mieście jest darmowy internet, który odbierany jest 50metrów od miejsca, gdzie mieszkam, a u mnie już nie...panowie informatycy z urzędu dali nam router MV410R( ma 4 antenki) w środku jest karta sim od Orange(też tego nie rozumiem) i uruchamiam internet wybierając z listy tą niezabezpieczoną sieć oraz włączając aplikację AxessManager. Moja siostra kupiła sobie swojego laptopa i może bez problemu korzystać z internetu jak ja u siebie na laptopie wpiszę hasło w aplikacj axessmanager i wł jest router... sieć jest w takim razie niezabezpieczona. Dodatkowo internet jest bardzo wolny w weekendy...popołudnia. O YouTube nawet nie marzę, bo jeszcze nie zaczął mi się żaden filmik wczytywać krócej niż 3h, a trwający 10min. Sieć jest ogólnodostępna dla tej części miasta... nie wiem czy mogę dokupić coś do routera co spowoduję, że internet będzie działał normalnie? Proszę napiszcie mi jak to z tym wszystkim wygląda.Smile
09-12-2012, 13:19
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: pytania dotyczące zasięgu internetu
Słaba prędkość może wynikać z tego, że po prostu sieć jest bardzo "zatłoczona" - korzysta z niej wiele osób. Czy jest jakaś poprawa w innych porach dnia? Być może również usługa dla Pani nie została w pełni aktywowana i dlatego obsługiwana jest póki co niższa prędkość niż w standardzie. Proponuję sobie przedzwonić i zapytać w tej sprawie operatora.
Polecam jeszcze przejrzeć ten poradnik: http://it-centrum.pl/axesstel/poradnik.pdf
Jest w nim w bardzo klarowny sposób opisana konfiguracja tego routera - proszę sprawdzić poprawność ustawień.

Pozdrawiam Smile
09-12-2012, 14:23
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
pytająca Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
RE: Pytania dotyczące zasięgu internetu
Dziękuję. Niestety jest to darmowy internet w łasce tym biedniejszymWink i myślę, że będą mieli to gdzieś jak zgłoszę problem, ale myślałam, że można coś dokupić do routera, aby być ,,bliżej" niż inni i mieć szybszy internet. Właśnie jest poprawa w godzinach, kiedy ludzie przeciętnie są w pracy, szkole a nawet w porze obiadu czy kolacjiWink

09-12-2012, 15:08
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
Przykro mi, w takim razie wszystko wskazuje jednak na duży ruch w sieci, który znacznie ogranicza komfort surfowania w internecie. Powodzenia i życzę lepszego łącza w przyszłości Smile
10-12-2012, 22:27
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Nowetonery Offline
User
**

Liczba postów: 13
Tym właśnie charakteryzuje się taki internet,czyli w dużej mierze brakiem stabilności,co na dłuższą metę może byc bardzo męczące... Nie polecam.
22-02-2013, 14:37

Skocz do: