• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 26-06-2025, 0:18 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
luki5152
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Router zamiast livebox'a
Autor Wiadomość
luki5152 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Router zamiast livebox'a
mam neostradę z telewizją i liveboxem, ale chciałbym, mieć większy zasięg internetu, więc postanowilem kupić jakiś dobry router. czy można swobodnie, łatwo i legalnie zamienić livebox'a routerem?? czy będzie działała wtedy telewizja z tp?? czy router będzie miał wystarczjący zasięg, żebym mógł odbierać sygnał w budynku obok tego, gdzie będzie znjadował się nowy router?? czy do innego routera bedzie działal modem, czy jak się to nazywa, który dają z liveboxem i który podłącza się do komputera, żeby odbierać internet?? jaki router byście polecili, byle nie był droższy niż 300zł??
jeśli jest podobny wątek, to proszę mnie odesłać, ale widziałem wiele, ale nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie moje pytania
17-07-2010, 10:24
Odpowiedz cytując ten post
Siemen Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
RE: Router zamiast livebox'a
Nie znam odpowiedzi na wszystkie postawione przez Ciebie pytania, ale:
- Możesz legalnie używać swojego routera
- To czy będzie miał zasięg, zależy od tego jak daleko znajduje się ten drugi budynek. Najlepiej postawić router w oknie.
- Ja korzystam z Netgeara DG834G v3 i nie miałem nigdy problemów
19-07-2010, 18:52
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: