Aktualny czas: 01-06-2025, 4:40
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!
Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!
Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
|

Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Montaż Peceta na core i7 / boxowy wiatrak /
|
Autor |
Wiadomość |
GazGaz
Newbie

Liczba postów: 2
Reputacja:
0
|
Montaż Peceta na core i7 / boxowy wiatrak /
WITAM FORUM!!!
Nie składałem komputera od 3 lat, od czasów AMD 64 x2 5000 i widzę, że trochę się zmieniło  Kupiłem takie podzespoły:
= proc core i7 920
= boxowy cooler INTELa
= płyta asus p6t V2
= pamięci G.Skill RipJaws DDR 3 1600 Mhz CL8
i parę innych "dodatków". Chce to złożyć do kupy. Procesor włożyłem, ale nie wiem co i jak z wiatrakiem. Tu / http://forum.pclab.pl/lofiversion/index....65957.html / znalazłem opis instalacji proca, ale to już mam za sobą. Teraz pytanie jak rozłożyć pastę i ile jej położyć na procesorze czy wiatraku ? (na boxowym wiatraku jest już defaultowo położona pasta - czy ona wystarczy, czy mam dokupić ?). Ile tej pasty powinno być (czy nie za mało jest na fabrycznym coolerze Intela? / mnie się wydaje że jest niewiele/).
Jak zamontować cooler? Sorry za lamerskie pytania, ale nie chce czegoś uszkodzić bo trochę kasy poszło na ten sprzęt.
Z góry dzięki za rady lub ewentualne linki gdzie znajdę info.
.GazGaz.
|
|
27-05-2010, 17:58 |
|