• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 7:26 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
CKS_20
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z płynnością
Autor Wiadomość
CKS_20 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Question  Problem z płynnością
Witam, mam pytanie. Moja konfiguracja komputera nie jest jakaś wybitna Wink
Intel Celeron 2.6 GHz, (2.59), 512 RAM, GeForce 6200 256 VRAM. Jednak gdy chcę zagrać w grę naprzykład FIFA 09, PES 2009 chociażby na najniższych detalach te gry poprostu skaczą ;/
Proszę o wskazanie problemu i udzielenie jak najszybszej odpowiedzi Wink
07-07-2009, 12:44
Odpowiedz cytując ten post
Lampard Offline
Znawca

Liczba postów: 80
Reputacja: 6
RE: Problem z płynnością
Dziwisz się? Mało RAMu, słaba karta, a mimo, że FIFA 09 i PES 2009 to gry sportowe, to od komputerów trochę wymagają. Problemem jest słaba konfiguracja, rozwiązaniem upgrade komputera.

Możesz jeszcze pokombinować ze sterownikami + najnowszy DirectX + czyszczenie systemu, ale wątpię, by to pomogło.

Pozdrawiam.
07-07-2009, 14:16
CKS_20 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Ale widzisz minimalne wymagania dajmy na to PES 2009 spełniam no prócz ramu, także wydaje mi się że powinienem chociaż na minimalnych detalach zagrać. Poza tym nie dotyczy to tylko takich nowszych gier problem mam także naprzykład z FIFA 07, 08.
08-07-2009, 16:12
Lampard Offline
Znawca

Liczba postów: 80
Reputacja: 6
Jak sama nazwa mówi - minimalne wymagania to absolutne minimum. To nie konsola, że w każdym przypadku, nawet jeżeli sprzęt spełnia przynajmniej minimalne wymogi, będziesz miał stałą liczbę klatek na sekundę, jednocześnie ich liczba będzie Ci gwarantowała przyjemną rozrywkę.

Skoro mi nie wierzysz, pożycz od kogoś chociaż pamięć RAM, zobaczysz, że skok wydajności będzie spory, w każdym wymienionym przez Ciebie tytule - PES 2009, FIFA 09, 08, 07 Smile

Pozdrawiam.
08-07-2009, 16:44

Skocz do: