• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 14:30 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Mariusz771
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przyciananie gry// prosze o pomoc
Autor Wiadomość
Mariusz771 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 1
Przyciananie gry// prosze o pomoc
Witam, mam problem z przycianiem/lagowaniem gier. Mam 1 gre zainstalowaną na komputerze, chodzi o fife 2007. Gra się poprostu przycina w trakcie urzytkowania. W czasie gry internetowej też laguje, ale wydaje mi się że jest to wina komputera a nie internetu. Posiadam internet 6 mb na 1 komputer.

Wymagania fify 2007:

KONFIGURACJA MINIMALNA:

* Procesor 1.3 Ghz lub lepszy
* 256 MB RAM
* Karta graficzna: NVIDIA GeForce3, NVIDIA GeForce4 Ti, ATI Radeon 7500 (gra może działać niepoprawnie na kartach z serii NVIDIA GeForce MX)
* Klawiatura, mysz
* Napęd DVD-ROM
* 4 GB wolnego miejsca na dysku
* Internet (gra on-line)
* Uwaga: 16-bitowe ustawienie kolorów nie jest obsługiwane

Mój komputer:
Laptop
AMD athlon 64 x2 Dual core, Procesor Tk-57, 1.90 GHz, 1,75 GB RAM, Windows XP, Karta graficzna - NVIDIA GeForce 7000 / nForce 610M
Dysk C - wolne miejsce 15 GB
Dysk D - wolne miejsce 100 GB
Internet - 6 mb Neo

Wirusów także niemam bo robie często skany

Poradzcie mi dlaczego gra o słabych wymaganiach mi się przycina w trakcie urzytkowania.
01-07-2009, 10:57
Odpowiedz cytując ten post
Mick Offline
Support

Liczba postów: 547
Reputacja: 36
RE: Przyciananie gry// prosze o pomoc
Problem leży w twoim dwurdzeniowym procesorze. Systemowy planista (scheluder) systemu Windows XP, nie radzi sobie za dobrze z przydzielaniem zasobów (miedzy innymi czasu procesora) kiepsko zoptymalizowanym aplikacjom, czego efektem może być właśnie spadek wydajności.
01-07-2009, 16:22
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: