• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 11:57 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Suchi086
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Łamanie hasła w biosie
Autor Wiadomość
Suchi086 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Łamanie hasła w biosie
Witam...
Mam pewien problem a właściwie mój Qmpel... ma założone hasło przy próbie dostępu do biosu... nie mogę je w żaden sposób obejść. Żaden z programów (takich jak: cmos pwd 4.8, amipswd, bios killcmos, PC CMOS CLEANER 2.0 i kilka innych których nazw nie pamiętam) mających na celu złamanie hasła nie dawały sobie rady. Nie pomogło także wyciągnięcie bateryjki...
Brakuje mi juz pomysłów. POMOCY!!!

Ten laptop to ASUS seria F3U
Bios: AMI v208 07/18/2007
Typ ROMu SST 39VF040
25-06-2009, 11:13
Odpowiedz cytując ten post
oskarrre Offline
User
**

Liczba postów: 12
RE: Łamanie hasła w biosie
obok bateryjki powinny być 2 metalowe płytki o niewielkiej wielkości weź jakiś mały kabelek i połącz je na około 4-5 sek. to powinno kompletnie zresetować biosa i usunąć to hasło
25-06-2009, 21:55
novyenes Offline
User
**

Liczba postów: 17
RE: Łamanie hasła w biosie
Dadaj że na wyłączonym kompie! ;p kolega zrobi zwarcie i dzień dobry. Jak dla mnie wyciągniecie baterii powinno wystarczyć. Istotny w tym przypadku jest czas. Wyjmij ją na jakieś 5 min.
26-06-2009, 11:05

Skocz do: