• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 21:42 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
djsonny
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Usuwanie windowsa XP
Autor Wiadomość
djsonny Offline
Newbie
*

Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Usuwanie windowsa XP
Witam!
Pisze z komputera siostry. A więc:
Wstałem sobie dzisaj i właczyłem kompa. Wyskoczył mi taki komunikat:
C:\WINDOWS\SYSTEM32\rundl32.exe
Nie można odnaleść aplikacji.

Na początku się tym nie przejmowałem i wszystko chodziło normalnie GG, internet sie łączył. Jednak po około 60 min. Wyłączył mi sie net. Próbowałem go załączyc i nie dzialal. Stwierdziłem ze trzeba bedzie usunąc tego liveboxai zainstalowac od nowa bo to zawsze pomagało. Wszedłem na panel sterowania i klikam Dodaj lub usuń programy i wyskakuje mi to :

C:\WINDOWS\SYSTEM32\rundl32.exe
Nie można odnaleść aplikacji.

I teraz nie moge wejsc w nic co sie znajduje w panelu sterowania.

Na innym forum komputerowym napisano mi abym zainstalowal system od nowa i pozniej przeskanowal dyski lub dal napraw ®.

Noi własnie tutaj moje dwa pytania:
1. Jak usunąc windowsa? ( mam go na dysku C, na tym rowniez dysku nie mam żadnych swoich rzeczy tylko windows tam jest.) Prosze mi opisac po kolei co i jak. Ostatnio usuwałem windowsa 4 lata temu ( u kuzyna ) bo u mnie robil to chlopak mojej siostry, i wyszystko zapomnialem co nalezy po kolei robic.

2. Jak chce dac napraw to wkladam plyte, ona sie sama włacza bo mam ustawione w BIOSIE zeby sie sama właczala, i tam mi pisze to ze sprawdza konfikuracje kompa, i pozniej nie ma tego wypisanego wiecie :
-cos tam nacisnij r aby naprawic windows
- Itd.
-Itd.

Jest tylko nacisnij F2 aby zainstalowac sterowniki cos tam
i tyle. i to nawet nie jest wypisane w tym oknie głownym tylko pod spodem na takiej malej linijce.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dodam ze chce formatowac tylko dysk C.

Dziekuje i pozdrawiam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-06-2009, 9:53 przez djsonny.)
23-06-2009, 9:46
Odpowiedz cytując ten post
Mr Doubtfire Offline
Znawca

Liczba postów: 74
RE: Usuwanie windowsa XP
witam,

instalacja sytemu z płyty jest dosyć prosta jeśli posiadasz oryginalnego XP-ka. Możesz to zrobić z poziomu pulpitu - wkładasz płytę windowsa i naciskasz "zainstaluj system" a następnie czytasz to co masz napisane na ekranie :-) Musisz rzecz jasna przed instalacją sformatować dysk c a dalej instalator sam Cię pokieruje. Przed instalacją radziłbym Ci jednak przetestowanie systemu poleceniem sfc /scannow w poleceniu uruchom z włożoną płytą Windowsa do napędu - być może to pomoże odtworzyć plik którego żąda system.

pozdrawiam
23-06-2009, 10:53
djsonny Offline
Newbie
*

ale jak sformatowac dysk C na ktorym mam windowsa? Chce tylko ten dysk sformatowac.
23-06-2009, 10:58
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
Dysk C najprościej można formatowac z płyty Windowsa.
23-06-2009, 11:03
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
djsonny Offline
Newbie
*

A może ktoś opisać jak tylko tak dokładnie gdyż ja jestem zielony w tym, a nie mam gdzie tego dać wiec chce sie nauczyc przy okazji. A nie lepiej by było jak bym wszedł na mójkomputer i tam PPM na dysk C i dac formatuj?
23-06-2009, 11:07
Pablo Offline
VIP

Skoro masz system włączony z dysku C to raczej go nie sformatujesz Grin. Co prawda nie próbowałem tego ale raczej system nie pozwoli na samozniszczenieGrin.
23-06-2009, 11:13
djsonny Offline
Newbie
*

a Mógłby mi ktoś napisac to po kolei gdyz na dzisiaj na wieczor musze miec swojego kompa ;/ błagam Was!!
23-06-2009, 11:14
Pablo Offline
VIP

Tutaj masz opisane i jeśli robisz po kolei tak jak tutaj napisano to nie powinno być problemów. Nie mam pojęcia dlaczego nie masz tych 3 opcji.

http://www.webelite.pl/instalacja-system...t-713.html
23-06-2009, 11:17

Skocz do: