• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 21:06 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Wojtek.wk
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy komputer i BSOD
Autor Wiadomość
Wojtek.wk Offline
Newbie
*

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Nowy komputer i BSOD
Witam! Bardzo proszę o pomoc z następującym problemem: mam nowy komputer (mniej więcej miesiąc) i niestety jest z nim pewien dziwny problem - otóż od czasu do czasu przy dłuższej bezczynności komputer sam się restartuje. Poza tym prawie za każdym załączeniem najpierw wyświetla Blue Screen of Death, potem się uruchamia jeszcze raz, potem pokazuje czarny ekran z komunikatem, że były jakieś problemy i czy Windows uruchomić w trybie awaryjnym, czy normalnym, ja daję normalnym i się uruchamia, wszystko znów działa, tylko po załączeniu Windowsów pokazuje się komunikat, że "System Windows odzyskał sprawność po nieoczekiwanym zamknięciu" i czy chcę wysłać ten problem gdzieś do Microsoftu. Wkurza mnie to ogromnie, bo tak nie powinno być, zwłaszcza w nowym komputerze... Może ktoś miał podobny problem?
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję!

Witam! Mam nowy komputer, ma on mniej więcej miesiąc. Niestety wczoraj pojawił się dość poważny problem - system przestał widzieć napęd BD-ROM. Jest to Optiarc BD ROM BC-5100S. Problem wygląda następująco - napęd się otwiera, niby wszystko działa, bo płyta się kręci, ale w systemie Windows Vista w Komputer (dawny Mój Komputer) w ogóle tego napędu nie ma. Więc wchodzę do Menedżera urządzeń i tam widzę, że przy tym napędzie jest żółta ikonka z ostrzeżeniem, klikam, aby dowiedzieć się co jest nie tak i czytam: "System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)". Próbowałem też w Nero sprawdzać czy widzi napęd poprzez np. testy szybkości, albo sprawdzanie płyty, ale również wyświetla komunikat, że nie widzi napędu. Nie mogę również otworzyć komputera, ponieważ tak jak pisałem, jest on nowy i zaplombowany. Czy ktoś miał podobny problem, albo potrafi mi pomóc? Bardzo proszę o odpowiedź! Z góry dziękuję!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2009, 22:47 przez Vinci.)
10-06-2009, 9:39
Odpowiedz cytując ten post
Mick Offline
Support

Liczba postów: 547
Reputacja: 36
RE: nowy komputer i BSOD
Napisz jakie to Windows i napisz jaki masz sprzęt.

Możliwa zbyt wysoka tempertatura i/lub uszkodzony system Windows.
10-06-2009, 10:03
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Wojtek.wk Offline
Newbie
*

RE: nowy komputer i BSOD
A więc tak:
Windows Vista Home Premium 32-Bit
Intel Core2 Quad CPU Q8200 2.33 GHz
4.00 GB RAM
NVIDIA GeForce 9800 GT
10-06-2009, 17:26
Wojtek.wk Offline
Newbie
*

RE: Nowy komputer i BSOD
Ma ktoś jakiś pomysł?
15-06-2009, 11:56
kocon Offline
Znawca

Liczba postów: 77
Reputacja: 3
RE: Nowy komputer i BSOD
Najpierw spróbuj zmienić czas dla wygaszacza ekranu, odlicz go i zobacz czy komputer się resetuje w tym momencie w którym odpala się wygaszacz. Jak nie to polecałbym reinstall systemu z włącznym formatem wszystkich partycji.
A co do napędu to sądzę że taśma może być źle podpięta lecz skoro komputer jest zaplombowany to może lepiej nie sprawdzać, z drugiej strony vista to na tyle porypany system że takie błędy mogą się zdarzać...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2009, 0:11 przez kocon.)
17-06-2009, 0:04

Skocz do: