• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 22:38 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
gracjanek
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dziwne zawieszanie sie komputera
Autor Wiadomość
gracjanek Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Dziwne zawieszanie sie komputera
Witam serdecznie i prosze o pomoc. Od paru dni moj laptop ( Xp Home) zawiesza sie gdy uruchamiam program zwiazany z internetem. Gadu-gadu dziwnie dziala, Firefox sie co prawda otwiera, ale pozniej nie reaguje. Co dziwnego, gdy uruchomie inny program, np. Menadzera zadan, pochodzi chwilke normalnie, po czym sie znow zawiesza. Musze kliknac gorny pasek Menadzera,( czy tez innego programu), by znow na chwile ruszyl. Kontakty z Gadu-Gadu "przyklejaja sie" do kursora. Mam nadzieje, ze ktos mi pomoze, z gory dziekuje.
17-03-2009, 17:51
Odpowiedz cytując ten post
Mick Offline
Support

Liczba postów: 547
Reputacja: 36
RE: Dziwne zawieszanie sie komputera
Możliwe przyczyny:

- Bardzo możliwe, że twój komputer jest zainfekowany szkodliwym oprogramowaniem;
- Bad sektory na dysku twardym;
- Uszkodzona pamięć RAM;

Przy czym najbardziej prawdopodobne jest opcja pierwsza.
17-03-2009, 18:29
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Franco Offline
Znawca

Liczba postów: 92
Popieram poprzednika, proponuje skanowanie komp. za pomocą chociażby programu ArcaMicroScan.
Podaję link:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&i...2009.03.05
Mam nadzieję że pomoże.
Pozdrawiam :-)
17-03-2009, 19:01
gracjanek Offline
Newbie
*

Kasperski sprawdzil, wszystko ok. Ale w Podgladzie zdarzen mam takie ostrzezenia:Komputer nie mógł odnowić swojego adresu z sieci (z serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie 00197E101EFF. Wystąpił następujący błąd:
Operacja została anulowana przez użytkownika. . Komputer będzie dalej próbował sam uzyskać adres z serwera adresów sieciowych (DHCP).
Moze to ma cos z tym wspolnego?
19-03-2009, 20:09
Mick Offline
Support

Liczba postów: 547
Reputacja: 36
Raczej nie. DHCP to protokół dynamicznego konfigurowania węzłów. Nie mam on wpływu na stabilność systemu. Skoro nie ma szkodliwego oprogramowania to możliwe, że sprzęt jest uszkodzony. Sprawdź pamięć RAM za pomocą programu Memtest86.
19-03-2009, 21:26
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
gracjanek Offline
Newbie
*

Pamiec tez ok. Wyrzcilem Firefoxa, na razie na IE chodzi, choc gg ciagle dziwne. Dziekuje za rady, zobaczymy co bedzie dalej, jakby co, zainstaluje XP na nowo.
25-03-2009, 19:06

Skocz do: