• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 20:53 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
latata
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komputer przestaję reagować
Autor Wiadomość
latata Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Komputer przestaję reagować
Mam taki problem: Włączam komputer, wszystko dobrze działa lecz po paru minutach używania windowsa myszka i klawiatura przestają działać. Następnie gdy resetuje komputer nie chce się już włączyć przestaje reagować w rożnych momentach. Po prostu obraz się zatrzymuje i nic się nie dzieje, a żeby komputer ponownie zaczął działać (przez te pare minut) muszę wyłączyć komputer i odczekać trochę czasu.
Ktoś wie co może powodować takie zachowanie komputera?
25-01-2009, 11:26
Odpowiedz cytując ten post
przemek1973 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
RE: Komputer przestaję reagować
Witam serdecznie
Jaki system operacyjny? Typowalbym na Viste, ale prosze o odpowiedz.

Pozdrawiam
--
Przemysław Frąc
http://www.szczecin.ewizja.pl
20-02-2009, 22:19
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Franco Offline
Znawca

Liczba postów: 92
Czy są jakieś inne objawy?,jak temperatura?, a może na początek dokładny skan dobrym antywirusem.
Pozdrawiam.
27-02-2009, 22:13
PHM Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Witam - mam podobny problem.
Komputer w po pewnym czasie (zwykle bardzo szybko, czasami w ogóle) przestaje reagować. Obraz się zatrzymuje, diody na klawiaturze się nie zmieniają (np. po wciśnięciu caps-locka, nie wiem czy całkiem nie gasną, ale nie pamiętam tego, a to nie mój komp i nie sprawdzę teraz), wydaje mi się po dźwięku, że dysk twardy zwalania, tak samo płytę CD przestaje czytać. Po naciśnięciu przycisku od stacji CD szufladka wysuwa się, a po wsunięciu standardowy dźwięk czytania płyty, jak normalnie. Jest tam WindowsXP - reinstalowany ostatnio, ale to nic nie pomogło, nawet podczas instalacji się to działa, tylko, co dziwne, za każdym razem później niż poprzednio - za 3 razem doszło do końca bootowania z płyty, po restarcie zatrzymywało się na "pozostało 39/35/25/19/6 min" w takiej kolejności, później doszło do końca. Jak się już zatrzyma, to trzeba resetować. Komputer prawdopodobnie z 2003r. - od tego czasy do niedawna (ok. miesiąc temu) nie było z nim problemów, nawet Windows nie był reinstalowany. Ok miesiąc temu pojawił się problem z wyłączaniem - włączał się sam - po kilku próbach "naprawiłem" to zmieniając trochę opcje "budzenia" w BIOSie. Przez prawie miesiąc (może dłużej, może krócej, ale chyba miesiąc) działał, aż w końcu to się zaczęło robić.
Nie znam procesora, jest tam 266MB RAMu, 40GB dysk twardy. Nie znam producenta ani modelu płyty głównej, zasilacza ;/
26-09-2009, 15:11

Skocz do: