• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 20:16 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
krzystechno
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nie wykrywa Ram
Autor Wiadomość
krzystechno Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Nie wykrywa Ram
Mam pewien problem z pamiecią Ram otóż posiadam dwie kości jedną 256 Mb a drugą 1 GB wszystko było dobrze do wtedy kiedy nie zamieniłęm kości ram system nie wykrywał tej 256 (bios też nie) wtedy zamieniłęm tak jak było na początku i znowóż jest to samo że system windows xp nie widzi tych 256 i bios też nie. Bardzo dziwne jest to iż program everest wykrywa obydwie kości . Nie rozumiem o co chodzi może mi ktoś wyjaśnić co można zrobić z góry dziekuje. Na wszelki wypadek dodaje raport programu everest może jest coś nie tak z komputerem.

Załączone pliki
.txt   Report.txt (Rozmiar: 19.67 KB / Pobrań: 4)
11-01-2009, 0:50
Odpowiedz cytując ten post
kamis123 Offline
Znawca

Liczba postów: 65
Reputacja: 1
RE: Nie wykrywa Ram
ale jak zamieniłes miejscami ??
27-01-2009, 10:59
krzystechno Offline
Newbie
*

kamis123 napisał(a):ale jak zamieniłes miejscami ??

Po prostu zamieniłem je tam gdzie było 256 MB włożyłęm 1GB i odwrotnie, wtedy właśnie nie chciał się tak uruchomić komp, dlatego wróciłem tak jak jak było na początku tyle że teraz wszystko ok tylko tych 256 MB nie widzi. Na innych kościach jak zamieniam się nie uruchamia wogóle.
28-01-2009, 21:31
kamis123 Offline
Znawca

aha a formata robiłes ?? i tez nic nie dało czy nie robiłes formata
28-01-2009, 22:00
krzystechno Offline
Newbie
*

kamis123 napisał(a):aha a formata robiłes ?? i tez nic nie dało czy nie robiłes formata

Nie nie robiłem. Wszystko już działa dziś pobawiłem się ponownie i w końcu wykrył bios i windows wszystkie ramy. Dzięki kamis123 za zainteresowanie się problemem bo coś to forum nie za bardzo przypomina forum pomocy -mam na myśli czas oczekiwania na odpowiedż.
28-01-2009, 23:24
kamis123 Offline
Znawca

heh Wink)
29-01-2009, 11:58
m4r1usz Offline
Znawca

Liczba postów: 154
Reputacja: 4
krzystechno napisał(a):bo coś to forum nie za bardzo przypomina forum pomocy -mam na myśli czas oczekiwania na odpowiedź.
Trzeba być cierpliwym. My też nie siedzimy na forum 24 godziny na dobę czekając aż ktoś napisze, że ma problem żeby mu pomóc. Pies jest pogrzebany tu, że każdy liczy tylko na pomoc a gdy ją uzyskuje, już więcej na forum się nie pojawia. Wiedza jest po to żeby się nią dzielić i im więcej dajesz od siebie tym więcej otrzymasz od innych.
Nie bierz tego jako atak z mojej strony na twoją osobę.
Pozdro.
29-01-2009, 13:49
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: