• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 26-06-2025, 0:15 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Kamil_1993
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z komputerem...... Bardzo proszę o pomoc!!!
Autor Wiadomość
Kamil_1993 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Problem z komputerem...... Bardzo proszę o pomoc!!!
Od kilku miesięcy mam nowy komputer : AMD +5200 2,7 ghz, Palit HD4850 Sonik 512mb DX10.1, 2x2gb Ram Goodram, samsung 750 gb, płyta główna gigabyte S-series MA78GM-S2H ze zintegrowaną kartą graficzną HD3200 DX10, monitor NEC LCD22WV 22", no i moim zdaniem bardzo tandetny zasilacz tracer 450W. Problem polega na tym że w grach jak nowych i starych występują problemy z płynnością gier. Pierwszym problemem jest dziwnie dzielący się obraz nie jest jednolity przy rozglądaniu się na przykład w grze Crisis na obrazie powstają denerwujące pasy. Gry np. takie jak GTA san andreas nie chodzą płynnie tylko co chwile musi się zacinać. Domyślam się że może być to wina zasilacza. Jestem posiadaczem systemu XP. Bardzo proszę o pomoc!!!
02-01-2009, 18:25
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
RE: Problem z komputerem...... Bardzo proszę o pomoc!!!
Próbowałeś przeinstalować sterowniki karty graficznej? Działo się tak od początku?
02-01-2009, 19:04
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kamil_1993 Offline
Newbie
*

Tak niestety tak ściągnąłem z neta najnowsze jakie były i to samo ;/. Na samym początku zainstalowałem vistę i w grach było jeszcze gorzej. No i co mam zrobić? Kompa poskładali mi w net compie. A teraz myślę że sam bym lepiej dobrał.

Może masz pomysł na jakieś lepsze stery? Palit HD4850 Sonik 512mb/256bit/GDDR3/Dual Dual-link DVI/ TV-out. A jeszcze na pudełku karty jest napisane tak : 500W or greater power supply with 150W 8-pin PCI-Express power connector recommended. Więc chyba wymaga min. 500W zasilacza co o tym sądzicie?
02-01-2009, 19:09
Pablo Offline
VIP

W takim razie pewnie trzeba tą mocniejszą zasiłkę, z tą wtyczką dodatkową na pci-e. Nie pisało by gdyby nie było trzebaGrin
02-01-2009, 20:02
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
Informacja co do Twojej karty graficznej:
Cytat:Informacje dodatkowe: Zalecany zasilacz minimum 500 W. karta podwójnej grubości (podwójny śledź)

Twój zasilacz jest po prostu za słaby. Musisz wymienić na mocniejszy, no i pomyśl nad solidniejszą marką niż tracer.
02-01-2009, 20:14
Kamil_1993 Offline
Newbie
*

Dzięki ale ten zasilacz był w obudowie a sprzedawca zachwalał więc nie było sensu dokupywać ale... No wyszło jak wyszło a co myślicie o takim zasilaczu : http://allegro.pl/item515604512_elektrow..._600w.html Jeżeli można to poproszę o wybór innego w rozsądnej cenie, już dość na ten komputer wydałem...
02-01-2009, 20:32
Pablo Offline
VIP

Co prawda recenzji tego konkretnego nie czytałem, ale OCZ to dobra firma, więc raczej będzie odpowiedni.
02-01-2009, 21:07

Skocz do: