• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 02-06-2025, 16:11 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
slejvi
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z grafiką
Autor Wiadomość
slejvi Offline
User
**

Liczba postów: 15
Reputacja: 0
Problem z grafiką
Jakiś czas temu pojawiła się u mnie na ekranie kreska składająca się z migających kropek,gdy odpalam jakąś grę to mnie wywala a czasem wręcz muszę restartowac cały sprzęt, mówiąc że akcelerator grafiki nie
odpowiada. Nie mam pojęcia co to może byc i co mogę zrobic by temu
zaradzic. Jeśli jest taka możliwośc to proszę o pomoc.
Z pozdrowieniami dla wszystkich.
Slejvi.
05-10-2008, 20:19
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
RE: Problem z grafiką
Proponował bym sprawdzić karte graficzną na innym komputerze, jeśli tam też będą podobne efekty to sugerował bym oddanie jej na gwarancję, jeśli jeszcze jest.
05-10-2008, 20:21
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
slejvi Offline
User
**

Dziękuje.Tak też uczynię.Obawiam się tylko ze gwarancja jak na złośc skończyła mi się jakiś miesiąc temu.I tak miałem zamiar sprawic sobie coś prężniejszego ale w razie gdyby na innym kompie karta działała prawidłowo to jaka jeszcze może byc przyczyna?
05-10-2008, 20:28
Pablo Offline
VIP

Spróbuj przeprowadzić test jakimś benchamarkiem, może być AquaMark:

Kod:
http://ftp.freenet.de/pub/4players/mikemth/aquamark/AquaMark3.exe
05-10-2008, 20:34
slejvi Offline
User
**

Już pobieram. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam. Ciesze sie że są osoby gotowe na pomoc.
05-10-2008, 20:39
Pablo Offline
VIP

Nie ma problemu, daj znac, czy w benchmarku komputer odmawia posłuszeństwa.
05-10-2008, 20:47
slejvi Offline
User
**

Cóż włączyłem go zacząłem ustawiac odpowiednie parametry i je testowac.Kropki zniknęły w tym czasie ale po chwili komp zachował się podobnie jak po odpaleniu gry.Ekran pare razy wygasał aż musiałem zakończyc zadanie menedzerem zadań Po wszystkim ekran miałem ustawiony na 600na 480

Dokładnie w raporcie pisze że akceleretor przestał reagowac na polecenia sterownika
05-10-2008, 21:00
Pablo Offline
VIP

Moim zdaniem to wina karty graficznej, osobiście udał bym się z nią do serwisu, jeśli obejmuje ją jeszcze gwarancja.
05-10-2008, 21:08
slejvi Offline
User
**

Z początku myślałem że może sprzęt dostał gorączki ale przestawiłem go i nic. Czy ciągnięcie na tej karcie do czasu zakupu nowej może spowodowac uszkodzenie innych podzespołów?

Gwarancji ni ma już :\

jaka karta jest obecnie wystarczająco dobra i w miarę przystępna cenowo??? Ta teraz to Radeon X1300 ale już z pół roku temu zauważyłem że to śmietnik gdy nie poszło mi na niej kilka interesujących mnie pozycji.
05-10-2008, 21:09
Pablo Offline
VIP

Skoro do teraz nic się nie stało, to chyba nie powinno (tego na 100% nikt Ci nie powie). Wiadomo, ze sprzętem jest różnie (kumpel używał nie sprawnej w pełni grafiki jakieś 3 miesiące). Grin Jeśli chodzi Ci o nową, to proponował bym Ci radeona 4850 - wydatek około 500 zł, jeśli masz trochę więcej pieniędzy może radeon 4870 - który kosztuje około 700 zł. Napisz, jaką mocą sygnowany jest zasilacz, gdyż może się tak zdarzyć, że z nową kartą nie będzie chciał działać.
06-10-2008, 6:29
slejvi Offline
User
**

Jak powiesz mi gdzie to sprawdzic to napiszęSmile Nie znam sie za bardzo na tym. Umiem zformatowac sobie dyski,co nieco wiem o kodekach jakie są mi potrzebne do plików RMVB gdyż głównie w tej postaci filmy mnie interesują.Właśnie wczoraj formatowałem dysk bo myślałem że może te kłopoty były spowodowane bałaanem jaki na nim panował ale nie. Nie wiem czemu nie działał mi internet w Viscie skoro wcześniej miałem zainstalowany ten system i nie było problemu po załadowaniu nowych sterowników do karty sieciowej. Jedyne co się od tamtego czasu zmieniło to mój dostawca internetu.
06-10-2008, 6:44
Pablo Offline
VIP

Skoro wcześniej działał, a teraz z taką samą konfiguracją nie, to może u nowego providera trzeba podać adres mac karty sieciowej?
06-10-2008, 6:56
slejvi Offline
User
**

Wytłumacz mi co to takiego. Jak widzisz na XP wszystko śmiga bez problemu i żadnych numerów
06-10-2008, 7:02
Pablo Offline
VIP

aha, w takim razie coś musi być z systemem. Na Viscie w moim laptopie też kiedyś internet przestał od samości (chyba) działać i skończyło się przywracaniem systemu. Co tutaj mógłbyś zrobić, szczerze mówiąc nie wiemGrin.
Adres Mac to sprzętowy adres karty sieciowej.
06-10-2008, 7:08
slejvi Offline
User
**

A czy fakt że formatowałem tylko partycję systemową a na drugiej zostawiłem ponad 120 GB filmów,muzyki i gier może stanowic problem o którym mówisz???

Jest jakiś program przez który mogę wysyłac filmy i muzę bezpośrednio do konkretnej osoby,użytkownika tego samego programu???
06-10-2008, 7:29
Pablo Offline
VIP

Raczej nie. Wszyscy formatują tylko partycje systemowe Grin Co do wysyłania to masz programy typu skype, czy nawet gg, przez które możesz wysyłać pliki. Są przecież programy p2p, torrenty, ale pamiętać należy, że działania te są oczywiście nielegalne i nie można tak robić. Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2008, 13:40 przez Pablo.)
06-10-2008, 13:36

Skocz do: