• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 23:19 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Gallareton
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klawiatura nie działa w czasie instalacji windowsa
Autor Wiadomość
Gallareton Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Klawiatura nie działa w czasie instalacji windowsa
Witam. Mam problem z klawiaturą. Formatowanie dysku i kopiowanie plików instalatora przebiega bez problemu, ale kiedy włącza się ekran gdzie trzeba wpisywać nazwę właściciela i firmy nie działa klawiatura. W tym momencie jeszcze sobie radze jakoś, ale kiedy mam wpisać klucz windowsa to już nie moge nic zrobić. Próbowałem podłączać różne klawiatury, itp. nic nie pomaga. Co można poradzić w takiej sytuacji?

PS.
Gdzie instalator wrzuca swoje pliki? Specjalnie spodziewając się tego problemu sformatowałem i zacząłem instalacje na partycji dysku innego niż ten na którym cały czas stał system. Ponieważ klawiatura nie działała w czasie instalacji zresetowałem komputer. Zmieniłem mu boot sequence, żeby zaczął od dysku na którym cały czas jest system, a on się uparł na kontynuacje instalacji. Mógłby ktoś powiedzieć jak w tej sytuacji uruchomić system, bo przynajmniej póki mam problem z zainstalowaniem systemu na innym dysku to chciałbym używać komputera.
01-08-2008, 17:16
Odpowiedz cytując ten post
Barthezz Offline
Znawca

Liczba postów: 100
Reputacja: 1
RE: Klawiatura nie działa w czasie instalacji windowsa
A masz klawiaturę na USB czy na PS/2 ? To mi dużo pomoże jeśli chcesz pomocy.
02-08-2008, 9:43
Odpowiedz cytując ten post
przemek1973 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
RE: Klawiatura nie działa w czasie instalacji windowsa
Witam serdecznie
Jesli to jest klawiatura na USB to mozesz sprobowac ustawic w Biosie (enable BIOS USB keyboard support,enable USB, lub podobnie brzmiaca opcje) a gdyby nie pomoglo to podepnij klawiature na PS2,ewentualnie uzyj przejsciowki USB-->PS2

Pozdrawiam
--
Przemysław Frąc
http://www.szczecin.ewizja.pl
20-02-2009, 22:25
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: