tigolina
Newbie

Liczba postów: 1
Reputacja:
0
|
Bitcomet nie zasysa, sieć bezprzewodowa blokuje port
Witam!
Próbowałam najpierw poszukać potrzebnych mi informacji w postach ale żaden z nich zdaje się nie pasować do mojego problemu. Dzisiaj zainstalowałam sieć bezprzewodową. Obecnie są pod nią podłączone dwa komputery. Tzn. jeden bezprzewodowo a drugi kablem lan bezpośrednio do modemu. I oto przy obu komputerach mój BitComet ledwo cokolwiek zasysa a na LAN jest spory transfer. Mój BitComet pokazuje DHT Connected Node 0 i jest blocked. Ale zaraz po odłączeniu kabla LAN transfer u mnie rośnie, mimo, że nadal pokazuje blocked itd. Nie jest to jakiś zawrotny transfer ale wyższy Próbowałam forwardować port, wg instrukcji mojego providera i strony www.portforward.com, ale mi się nie udało. Wiem też, że powinnam uzyskać statyczne IP ale w momencie, kiedy wpisuje dane wg tego co pokazuje mój modem, okazuje się, że nie mogę tak zrobić, gdyż inny komputer korzysta z tego samego adresu. Jaki więc adres mogę wpisać dla komputera podłączonego LANem? Modem to Scientific Atlanta 2434...Czy ktoś mógłby mi pomóc krok po kroku jak sie do tego zabrać? Co jest najważniejsze przy odblokowywaniu portu? I jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakaś możliwość podziału transferu tak, abym ja też mogła swobodnie korzystać z sieci? To trochę denerwujące, bo przy prędkości internetu 8Mb zasysam 8-10 kB a drugi user śmiga na łączu...
Myślałam nawet, żeby wrócić do xp (obecnie używam Vista Home Premium), jeśli okaże się, że konfiguracja tej samej sieci na xp jest prostsza.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2008, 11:38 przez Vinci.)
|
|
28-07-2008, 17:22 |
|