• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 02-06-2025, 19:28 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
magic86
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komputer sie zawiesza przy "detected ide devices"
Autor Wiadomość
magic86 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Komputer sie zawiesza przy "detected ide devices"
Mam taki problem z kompem, kiedy go włączam jest wszystko pięknie i kolorowo, włączy sie normalnie i działa bez problemów ale tak jest przez jakieś 30-60 minut, potem kompletna zwiecha, niemożna nawet ruszyć myszką, jak go po tym resetuje zawiesza sie zaraz na początku przy "detected ide devices"(od czasu do czasu pojawia sie też: detecting array No disc reserved for Raid use Raid disabled). Próbowałem zmieniać taśmy do dvd-rw i dysku twardego, kontrolery, resetować biosa, zmieniałem też zworki, nic nie daje. Później kiedy komputer odpocznie po 4-5 godzinach uruchamia sie normalnie, jakby nigdy nic, i znowu pochodzi z pół godziny i zwiecha, powtórka z rozrywki. Myśle że to może być problem z zasilaczem, ale może ktoś mądrzejszy ode mnie mi coś poradzi. Prosze o pomoc!!!!!!!!

moje podzespoły to:
procesor: sempron 2800+
pł. g.: Gigabyte GA-K8NE nForce4, PCI-E
ram: 512 kingstone, ddr
grafika: ati radeon X550 256 mb
zailacz 230 W
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2008, 19:13 przez Vinci.)
23-07-2008, 12:54
Odpowiedz cytując ten post
Barthezz Offline
Znawca

Liczba postów: 100
Reputacja: 1
RE: Komputer sie zawiesza przy "detected ide devices"
Jaki masz dokładnie zasilacz? napisałes 230W, ale niektórym 230W myli się z 230V, czyli napięciem z gniazdka. Ten zasilacz może być troche słaby, ja na twój zestaw wziąłbym na luzie zasilacz 350W. pożycz może od kumpla zasilacz, podłącz i powiedz co dalej.
30-07-2008, 6:54
Jozio Offline
User
**

Liczba postów: 31
Reputacja: 0
RE: Komputer sie zawiesza przy "detected ide devices"
najprawdopodobniej chłodzenie lub pasta sie starła, zdejmnij chłodzenie z procka i daj na to nową paste i załóż nowy radiator lub ten sam i sprawdz teraz ;p. a co do zasilacza to też możesz sprawdzić ale raczej to nie to ;p
02-08-2008, 11:08

Skocz do: