• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 23:48 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Rzucamrybami
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dziwny problem.
Autor Wiadomość
Rzucamrybami Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Dziwny problem.
Witam. Problem jest tak dziwny ,że nawet nie wiem jak nazwać temat. Mój komputer był zaśmiecony do tego stopnia ,że postanowiłem przeinstalować windowsa przy okazji formatując wszystkie dyski. Włożyłem więc płyte z instalką do cd romu, ustawiłem first boot device na cd-rom i jazda. Komputer sie włącza, pokazuje komunikat "naciśnij dowolny klawisz w celu rozruchu z płyty cd". Jak kazał tak zrobiłem, cisne i nic.... Resetowałem, włączałem i wyłączałem za każdym razem cisne ile wlezie i nic. W końcu zorientowałem się ,że po prostu w tym momencie klawiatura nie działa... Sćiągnałem w takim razie nielegala. Odpaliłem instalke z dysku C. Wszystko ładnie. Chciałem sformatować wszystkie dyski ale z problemem spotkałem się w momenci kasowania partycji C. Instalator skopiował sobie na niego pliki i jej usuniecie jest nie możliwe. Zresetowałem komputer w nadzieji ,że normalnie sobie wejde do XP a instalka pojdzie w niepamięc. Nic z tego. Instalka sie odpala automatycznie po włączeniu kompa (płyty nie ma juz w srodku, włącza sie kontynuacja instalacji z dysku). W momencie kiedy komputer stawia mnie przed wyborem czy chce kontynuowac instalacje czy wejsc do XP nie moge nic zrobić bo klawiatura nie działa a domyślnie ustawiona jest kontynuacja. Zaznaczam ,że normalnie klawiatura działa, nie działa tylko w wybranych momentach. Moje pytanie brzmi: co zrobić ,żeby działała? A jeśli nie wiecie co zrobić czy dobrym wyjściem będzie zainstalować drugi system na C (bede miał dwa na C). Następnie wejde w trybie awaryjnym, zrobie C format i będe kombinował co z tą klawiaturą? Mam nadzieję ,że nie zagmatwałem za bardzo. Proszę o pomoc!!
16-07-2008, 20:09
Odpowiedz cytując ten post
Franco Offline
Znawca

Liczba postów: 92
Reputacja: 0
RE: Dziwny problem.
Jeżeli masz możliwość spróbuj sformatować dysk na innym komputerze, następnie na czystym dysku wydziel partycje i zainstaluj system.
Mam nadzieję ze pomoże. :-)
09-03-2009, 14:23
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: