• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 23:07 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Robert
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
System nie chce sie instalowac
Autor Wiadomość
Robert Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
System nie chce sie instalowac
procesor-Core Duo -e8400,lga775-3Ghz 6MB L2 Chache 1333MHz 45nm
płyta główna-GA-EP35-DS4 GIGABYTE (nowy bios)
pamięć -1gb Kingmax (sprawdzone Mentest)
grafika -GeForce 8800 GT EVGA 512MB TV & 2x DVI (PCI-E) KO
zasilacz -chieftec gps450 aa-101a (nowy)
Dysk- caviar wb800bb(sprawdzony)
system operacyjny Windows xp home edition sp2b

Witam,mam mały problem z tym sprzętem a wiec od początku:
Przy próbie wgraniu systemu(xp home) nagle system staje na samym początku (37min instaluje urządzenia)Po prostu system dostaje zwieche i dalej nie che sie instalować.Zostala wymieniona płyta główna i procesor na nowy i dalej to samo.Cd-rom jest dobry bo instalowałem na innym kompie i czytał dobrze.Błlem z tym w sklepie i założyli inny procek i wszytko chodziło (nie wiem jaki zakładali) wychodzi na to ze: albo mam takiego pecha i trafiłem na 2x procki intela padnięte albo akurat model tej płyty nie obsługuje tego procka.Naprawdę już sam nie wiem co jeszcze mogę zrobić.Chciałbym znac wasza opinię na ten temat może ktoś miłl ten sam problem .Pozdrawiam i czekam na odp
01-07-2008, 18:12
Odpowiedz cytując ten post
Jozio Offline
User
**

Liczba postów: 31
Reputacja: 0
RE: System nie chce sie instalowac
Z tego co widze ( " http://www.1komp.pl/produkt-5-2666.htm,g...n__fw__atx )
to procek jest komptymabilny z tą płytą, spróbuj system 64 bitowy może z tym dasz rade ( mimo że jeżeli instalowałeś 32 bit to też powinien działać lecz mieć lekkie bugi w systemie [ z tego powodu że twój procek jest komtymabilny z 64 bitowymi systemamy xO ], ja mam 32 bitowy i niedługo zmieniam dzisiaj padł plik boot.ini wpisałem dobrą [ chyba ] konfiguracje i na razie nie restartuje bo sie boje xD ), a szczerze jeszcze nigdy się z takim czymś nie spotkałem jeżeli masz instalke już zaczętą ( czyli bios ustawiony poprawnie ) to nie mma pojęcia co to może być, no chyba że komp dostaje kopa bo zasilacz jest za słaby ale wtedy powinien sie wyłączyć cały komp,i ogółem możesz sprawdzić czy ramki są dobrze dopięte lub zepsute ( mimo że sprawdzałeś juz testerkiem ). A szkoda taki sprzęt tracić więc spróbuj inny system ( 64 bitowy lub Viste ) i powinno działać a jak nie to już masz pecha i płyta główna dostaje kopa podczas instalacji ( lub bios )
03-07-2008, 14:50
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: