• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 23:48 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
michal_880308
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zainstalowac Windowsa XP na laptopie bez cd-romu?? przez usb ?? w jakis sposob?
Autor Wiadomość
michal_880308 Offline
User
**

Liczba postów: 27
Reputacja: 0
Jak zainstalowac Windowsa XP na laptopie bez cd-romu?? przez usb ?? w jakis sposob?
witam, kupilem laptopa, beznapedowca , oto link:
http://www.allegro.pl/item385763510_dell...a_2_h.html

mam pewnien problem , jak zainstalowac windowsa, skoro on nie ma napedu? Wiem, że wystarczy kupic nagrywarke cd za 50 zl i nie ma problemu, ale pytam z ciekawosci, czy da sie to zrobic przez pendriva ? Wydaje mi sie, ze laptop ze sformatowanym dyskiem nie wykryje pendriva, bo nie bedzie steronikow i kolo sie zamyka, poradzcie co zrobic? A moze na komp stacjonarnym wgrac windowsa i pozniej przelozyc ten dysk spowrotem do laptopa? Tyle, ze chyba nie bedzie pasowal
26-06-2008, 13:33
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: Jak zainstalowac Windowsa XP na laptopie bez cd-romu?? przez usb ?? w jakis sposob?
Co do pendrive'a jakoś nie jestem przekonany, rzeczywiście może go nie widzieć. Chociaż kto nie próbóje ten się nie dowie - sprawdź czy da rade bootować z pena.
Możesz także wymontować dysk, podpiąć do komputera stacjonarnego, skopiować instalacje na ten dysk (z laptopa), a później uruchomić w laptopie instalacje Windowsa z dysku. Albo jeszcze spróbować połączenia między dwoma komputerami przez LPT/COM.
26-06-2008, 22:51
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
michal_880308 Offline
User
**

Liczba postów: 27
RE: Jak zainstalowac Windowsa XP na laptopie bez cd-romu?? przez usb ?? w jakis sposob?
ale musze kupic przejsciowke, zeby podlaczyc dysk z laptopa do stacjonarnego kompa, wiec jak mam dac za to np 30 zl to wole kupic naped usb do laptopa za 60 zl, ale dzieki za radeSmile
28-06-2008, 15:45
Franco Offline
Znawca

Liczba postów: 92
Nie musisz wyjmować dysku.Skopiuj na stacjonarnym Windowsa na pendriv przegraj na dyskw laptopie i spróbuj formata z dysku
28-02-2009, 17:23

Skocz do: