• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 26-06-2025, 0:13 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
patriot2008
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lacze IDE
Autor Wiadomość
patriot2008 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 8
Reputacja: 0
Lacze IDE
Kupilem podzespoly komputerowe zlozylem i co sie okazuje :
Plyta Abit ip35-e ma jedno wejscie IDE i na pasku jest master i slave poniewaz mam dysk twardy i nagrywarke ze starego kompa i sa na wejsie IDE jednak nie czyta mi nagrywarki. Wchodze do biosu i nie moge ustawic by widzial nagrywarke tylko jest tam : sata cd.
Wiec musze kupic nagrywarke na wejscie sata ?
Jeszcze jedno mam na dysku system xp prof który chodzil na starym kompie jak podlacze ten dysk do nowego to pojawia mi sie niebieski ekran i win sie nie uruchamia. Z tego wynika ze musze format twardego na nowym kompie a do tego potrzebny naped by uruchomic instalatora czy sie nie myle?

sory za błędy pisząc to bardzo się spieszyłem;/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2008, 17:35 przez Vinci.)
22-05-2008, 9:40
Odpowiedz cytując ten post
kamis123 Offline
Znawca

Liczba postów: 65
Reputacja: 1
RE: Lacze IDE
wszystko jest ok. Jak zmieniłes płyte główna i tam inne zeczy to musisz na nowa wgrac winde bo nie ruszy no ja miałem taki sam problem ze cd z hdd mi nie chciała wspołpracowac a jak podłaczyłem dvd to juz wszystko było ok.
Aha jeszcze jedna sprawa jak masz zworki ustawione
-dysk:master
-cd-rom:slave
ta??
02-07-2008, 16:44
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: