Aktualny czas: 26-06-2025, 0:28
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!
Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!
Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
|

Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Komputer stacjonarny - brak sieci, co pierwsze wykonac?
|
Autor |
Wiadomość |
judin
Newbie

Liczba postów: 1
Reputacja:
0
|
Komputer stacjonarny - brak sieci, co pierwsze wykonac?
Witam drogich siecowcow
W ostatnim czasie mialem przyjemnosc 'naprawy' komputera mojemu przyjacielowi tzn reinstalacji systemu xp. Wszystko pieknie zainstalowalem i oddalem mu go do uzytku. Pozniej dostaje wiadomosc ze nie chodzi mu internet. Wczesniej laczyl sie on za pomoca sieci radiowej z routera, teraz jednak przerzucil sie na kabel w celu polepszenia jakosci polaczenia. Laczy komputer z routerem jednak brak internetu.
Chcialem Was prosic o porady co w pierwszych kolejnosciach posprawdzac, jakie kroki uczynic, zeby ten internet odpalic.
Z tego co pamietam to w miejscu: 'wyswietl polaczenia sieciowe' nie ma ikonki od LAN-u, czyzby karta nie byla zainstalowana? w menagerze urzadzen nie ma zadnych pytajnikow, wiec wydaje mi sie ze jest ona widoczna choc nie jestem pewiem. Prosze o porady
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2008, 22:46 przez Vinci.)
|
|
08-05-2008, 22:44 |
|