• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 08-06-2025, 0:06 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
cecylia_paladin
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z klawiaturą
Autor Wiadomość
cecylia_paladin Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Problem z klawiaturą
Nie wiedziałam w jakim dziale opisać mój problem, więc proszę o ew przeniesienie tematu.
Od kilku tygodni mam problem z klawiaturą. Mianowicie po włączeniu komputera klawiatura nie działa normalnie. Gdy wstukam jakąś literkę , to ona się nie pojawia tylko robią się inne rzeczy. Np gdy wciskam r - strona w internecie odświeża się, u - pokazuje się źródło strony, i - otwierają się zakładki, o - wyskakuje okno "otwórz plik", esc - włącza się start i tak dalej. Dziś zauważyłam również że jak kliknę raz myszką na jakiś folder to zaznacza się on, ale kiedy następnie kliknę na inny folder, to ten pierwszy się nie odznaczy, tylko oba są zaznaczone. Jeśli chce przeciągnąć folder/foldery na inna stronę pulpitu, to one się kopiują (więc to nie chodzi chyba tylko o klawiaturę)
Zazwyczaj problem rozwiązuje się gdy wejdę w KLAWIATURĘ EKRANOWĄ i przez jakiś czas będę na chybił trafił klikała różne literki. Wtedy wszystko działa normalnie. Ale problem powtarza się przy każdym włączeniu komputera.
Dzisiaj w trakcie używania komputera taka sytuacja że klawiatura przestała działać zdarzyła się kilkakrotnie. Raz po naciśnięcie TAB, w pozostałych przypadkach nie wiem czemu.
Czy ktoś spotkał się może w takim problemem i wie jak mi pomóc?
Przepraszam, że napisałam trochę chaotycznie, ale nie za bardzo w ogóle wiem jak nazwać to co się dzieje.
22-09-2011, 19:40
Odpowiedz cytując ten post
bartos Offline
User
**

Liczba postów: 31
Reputacja: 4
Wink  RE: Problem z klawiaturą
Kolega spróbuje tak:
start -> panel sterowania -> (zależnie od wersji systemu; w xp - "opcje regionalne" w win 7 "region i język") ->karta "klawiatury i języki" -> Przycisk "zmień klawiatury" -> następnie w karcie "ogólne" pod znakiem "PL" i "klawiatury" musi być "Polski programisty"

Jeśli to nie pomogło przeskanuj komputer na obecność złośliwego oprogramowania.
Jeśli to też nie pomoże to znaczy, że brakuje odpowiednich plików w katalogu C:\Windows
Co za tym idzie należy włożyć płytkę z Windowsem podczas gdy system jest włączony, odczekać i kliknąć "Odnów"/"Napraw".
Pozdrawiam Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2011, 13:48 przez bartos.)
25-09-2011, 13:43
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: