• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 26-06-2025, 0:30 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
feniks
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Panda 2010 do testowania
Autor Wiadomość
feniks Offline
User
**

Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Panda 2010 do testowania
Hej!
Mam prośbę. Ruszył ogólnopolski Projekt Panda Security i czy w związku z tym zechcecie przetestować za darmo nowe produkty i podzielić się swoją opinią?

Tu jest link , należy się zarejestrować i odpowiedzieć na pytania z ankiety, jeśli się przejdzie to można pobrać program i testować, potem mile widziane opinie na forum, wszystkie i te dobre i złe. Reszta na stronce.
Dzięki i pzdr
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2009, 21:53 przez Vinci.)
04-07-2009, 19:21
Odpowiedz cytując ten post
ehapi Offline
User
**

Liczba postów: 32
RE: Panda 2010 do testowania
Korzystałem kiedyś z pandy i byłem zadowolony szybko skanowała + firewall, a teraz jest za friko. Ściągnąłem i :P pierwszą oznaką dobrego antywirusa jest to że coś zostało znalezione na dysku Smile
08-07-2009, 17:53
Decepticon Offline
Newbie
*

Liczba postów: 8
Pierwsze spostrzeżenie jakie przychodzi mi do głowy to to że nowa Panda jest nieco szybsza od starszej wersji. Nie zamula tak kompa no i skanuje szybciej. To jak na razie wszystko po pierwszym dniu użytkowania...
08-07-2009, 20:07
ehapi Offline
User
**

Spory plus to to że szybko skanuje duże dyski np mi 150 giga przemieliło w 20 minut, minus szata graficzna bez bajeru i brak auto update ale poza tym jestem zadowolony z tego produktu przyjazny użytkownikowi.
09-07-2009, 13:37
Decepticon Offline
Newbie
*

Z tym szybkim skanowaniem bym uważał....u mnie za drugim razem trwało to znacznie dłużej (pierwszy raz faktycznie był niesamowicie szybki - radze to jeszcze raz sprawdzić bo może tylko u mnie tak się dzieje ;/)
10-07-2009, 17:18
ehapi Offline
User
**

Czynników jest wiele może coś zainstalowałeś albo poprostu rejestr systemu rośnie ;p ja muszę reinstall windy zrobić. Panda troszkę odmuliła mojego sprzęt bo całkiem nie dało się pracować, ale jest źle już od dłuższego czasu i nie ma rady.
11-07-2009, 11:40
Decepticon Offline
Newbie
*

Panda nie pomogła bo tak naprawdę to żaden antywirus sobie nie poradzi z zamulonym systemem. w takim wypadku najlepszy jest format i reinstalacja Windowsa Grin
11-07-2009, 19:44
ehapi Offline
User
**

W sumie masz rację ale tak chociaż troszkę zyskałem na czasie :P , nie cierpię robić reinstalek. Czytałem na jednym forum że ludziom komputer łapie zawiechy od tej pandy, u mnie nie zaobserwowałem takiego zjawiska ;p Dzisiaj 1 : 0 dla Panda vs Spyware ;p
12-07-2009, 10:55
Decepticon Offline
Newbie
*

Zgodzę się, ponowna instalacja systemu a teraz to wiadomo nie ma się go za dużo......;/
U mnie wyniki jest 8 : 0 - tylko że od chwili kiedy zainstalowałem ten program.
13-07-2009, 11:35
feniks Offline
User
**

dla mnie na razie mały minus za brak automatycznych aktualizacji, ale ostatecznie jakoś mogę się w końcu bez tego obyć Wink
backup 5gb, uciągnie vistę
stała obserwacja spyware
nie zamula
15-07-2009, 12:48
[UU]Bartek Offline
Newbie
*

Liczba postów: 7
Reputacja: 3
Wszystkie piszące tu Nicki zarejestrowały się w dniach 8 lipiec (Decepticon, ehapi) i 4 lipiec (feniks). Mają po 3 do 6 postów i wypowiadają się wyłącznie na temat promowania powyższego programu antywirusowego.

[Obrazek: ehapi.jpg]

[Obrazek: feniks.jpg]

[Obrazek: decepticon.jpg]

SPAM jakich mało. Firma wynajmująca takie działania powinna wiedzieć na czym poleca marketing szeptany. Przestańcie łamać kodeksy etyczne. Weźcie do ręki choć raz książkę i nauczcie się zasad obowiązujących promocję w sieci. Odsyłam do wątku programu antywirusowego G DATA może nauczycie się trochę o wommie:
http://www.webelite.pl/konkurs-g-data-ni...ml#pid5876
15-07-2009, 14:01
feniks Offline
User
**

kolego sam się naucz etyki, w sieci pełno jest opinii o tym co wyprawiasz ty i Gdata, może antyvirus i nie najgorszy ale działania jakie prowadzicie na pewno godne pożałowania

http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t...d8fc17bae6

http://www.informatyczne.org/search.php?...f04b37ff40
17-07-2009, 13:33
Decepticon Offline
Newbie
*

Bravo feniks udowodniłeś kto tu jest prawdziwym reklamiarzem. Oby mniej takich użytkowników jak [UU]Bartek
19-07-2009, 23:02
[UU]Bartek Offline
Newbie
*

Feniks człowieczku, powiedz mi czy:
Jeśli tworze konkurs, który z góry ustalony jest wspólnie z administratorami forum - to czy jestem nieetyczny?
Jeśli tworze konkurs i promuje go w dziale konkursy - to czy jestem nieetyczny?
Jeśli piszę jasno, że jestem związany z promocją danego programu, ponieważ firma ta chce pokazać internautom swój najnowszy produkt - ale nie reklamując go, a za pomocą szczerych i wiarygodnych opinii internautów wspólnie oceniać jego zalety i wady- czy jestem nieetyczny?

Napisz najpierw - czy jesteś związany z firmą Panda, by ją promować w sieci? Jak się nazywasz - podaj link do Twojego prawdziwego profilu (N-K, GL). Prośba tyczy się oczywiście wszystkich 'trzech' panów
Widzisz różnica polega na tym, że ja organizuje coś wspólnie z Internautami, a Ty wklepujesz posty za kasę.
20-07-2009, 8:16
feniks Offline
User
**

dlaczego nazywasz mnie człowieczkiem?
podałem linki do stron w sieci gdzie o tobie wypowiadają się inni, przytoczyłem ich zdanie o tobie.
uważam że nie ma nic złego w tym że zakładam na forum temat którego jeszcze nie ma i akurat ktoś może się na nim wypowiedzieć.
sprawdź w słowniku co znaczy słowo promocja, nim mi coś jeszcze zarzucisz. nikt tu niczego nie wychwala, nikt tu kasy nie zgarnia, poza tobą oczywiście
a co Ty robisz? konkurs konkursem, ale podejrzewanie wszystkich użytkowników forum o to że ci robią konkurencje i donoszenie żeby kasowac ich posty...?co ci to przeszkadza? jak g data jest taka kryształowa to zostaw innych w spokoju i prowadz sobie te swoje konkursy
20-07-2009, 10:37
[UU]Bartek Offline
Newbie
*

Feniks nadal nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie.
Napisz proszę oficjalnie: Czy jesteś związany z producentem oprogramowania Panda, by promować ją w sieci lub też z firmą której producent Pandy zlecił takie zadanie?
Cytat:sprawdź w słowniku co znaczy słowo promocja
Podstawą promocji w sieci za pomocą marketingu szeptanego - a taki wykonujesz - jest jawność działań. Wszyscy Internauci winni wiedzieć, że biorą udział w dyskusji moderowanej przez 'promotorów' danej firmy. Jeśli tego nie zrobisz - prowadzisz Marketing Szemrany - spam - naciągasz ludzi. Chcesz żebym elaborat Ci o tym napisał?

Nie wymiguj się opisami mojej działalności. Dyskutujemy tu o Tobie i Twoich przyjaciołach, którzy jakoś nie chcą się odezwać.

Cytat:uważam że nie ma nic złego w tym że zakładam na forum temat którego jeszcze nie ma i akurat ktoś może się na nim wypowiedzieć.
Oj nie bądź taki święty.

Ps. nie podejrzewam nikogo o konkurencję. Przecież bardzo często wymieniam się opiniami z osobami z konkurencji - nawet na jednym wątku. Wszystko jest w porządku jednak do czasu, kiedy ktoś pisze jedno a prawda jest zupełnie inna.
W Twoim wypadku podejrzewam Cię o nieszczerość w wykonywanych zadaniach.

Czekam zatem na Twoją oficjalną deklaracje. Proszę jednak o szczere i poważne podejście do tematu.
20-07-2009, 13:58
feniks Offline
User
**

moje ostatnie słowo do ciebie, ten temat nie jest o naszej prywatnej wojnie, wskoczyłeś tu i mnie oskarżasz a nie masz podstaw. nie jestem pracownikiem pandy i nie jest moim zadaniem promowanie jej w sieci. udział w dyskusjach na forach, na różne tematy o których faktycznie jestem w stanie coś powiedzieć sprawia mi przyjemność dopóki nie napada na mnie ktoś taki jak ty.
21-07-2009, 10:08
[UU]Bartek Offline
Newbie
*

feniks - nikogo nie napadam. Mam prawo do wątpliwości i chciałem je z Twoją pomocą rozwiać, ale nie wiedząc czemu strasznie się wymigiwałeś od odpowiedzi. Z resztą nadal nie odpowiedziałeś na całość pytania.
Pozdrawiam Cię.
21-07-2009, 14:44
ehapi Offline
User
**

Hymm czytam ostatnio o sieciach Botnet masakra Panie i Panowie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Botnet_(bez...mputerowe)
Poczytajcie o tym paskudztwie trzeba jakoś uświadomić wszystkich o tym zagrożeniu. Ostatnio jakaś firma robiła coś w tym kierunku tzn pojawiło się kilka publikacji odnośnie zagrożeń płynących z internetu się pojawiło dobre działanie duży + dla nich za to.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2009, 18:39 przez ehapi.)
03-09-2009, 18:38

Skocz do: