• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 26-06-2025, 0:33 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
daro_zory
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BearShare nie łączy się z internetem
Autor Wiadomość
daro_zory Offline
Newbie
*

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
BearShare nie łączy się z internetem
Witam. Mam problem z programem Bearshare 5.0.2, który pojawił się zaraz po ostatnim formatowaniu i ponownej instalacji XP'ka. Polega on na tym, że moj "misiek" nie potrafi połączyć się z internetem. Nigdy wcześniej problem nie występował, a zawsze używałem tej samej wersji zainstalowanej z tego samego pliku. Próbowałem wykluczać wszystkie możliwe porty w zaporze systemowej, próbowałem wyłączać zaporę, próbowałem wyłączać antywirusa, ale kompletnie nic nie pomaga. Proszę o pomoc... Z góry dziękuję i pozdrawiam...

P.S. Czy wina może leżeć po stronie dostawcy internetu ??
09-05-2009, 15:34
Odpowiedz cytując ten post
Wycior Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
RE: BearShare nie łączy się z internetem
powiem tak. nie jesteś sam . więc wydaje mi się że to nie twoja wina tylko ich serverów... takie odnosze wrażenie. gdyż duża ilość moich znajomych mają identyczny problem od nie długiego czasu . Wink
10-05-2009, 20:43
daro_zory Offline
Newbie
*

Domyślam się, że chodzi ci o niezbyt dobre działanie sieci Gnutella. W takim razie jaki inny program mógłbyś mi polecić ?? Taki który będzie ściągał szybko i ktory będzie wyszukiwał dokładnie tego czego chcę.
11-05-2009, 18:04
Wycior Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
myśle że możesz spróbować na emule... Ares.. jest tego naprawde dużo Wink
ja osobiscie używam tego. bearshare też mi padł...
12-05-2009, 7:35
krzychu Offline
Newbie
*

Liczba postów: 6
Emule - to inna sieć. Nam chodzi o gnutellę. Wink Ares - obsługuje wiele sieci (FastTrack, Torrent, zmulacz (aka Emule), Gnutella... osobiście jestem zdania, że co do wszystkiego to do niczego.
Jeśli chodzi o gnutellę (a i w ogóle oprogramowanie) - lubię prostotę, a nie "naptakane" stado funkcji, z którym większość do niczego się nie nadaje. Zatem polecam... Cabos. Smile Prosty i przyjemny + doskonale spełnia swoje zadanie - ssie pliki jak stary odkurzacz.
Kod:
http://cabos.sourceforge.jp/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2009, 9:28 przez krzychu.)
12-05-2009, 9:28
daro_zory Offline
Newbie
*

Emule ściąga strasznie wolno albo wcale więc ten program odpada. Cabos'a dopiero ściągam. Napiszę jaki rezultat ;]
12-05-2009, 17:13
Mick Offline
Support

Liczba postów: 547
Reputacja: 36
BearShare do wersji 5 korzystał z sieci Gnutella a potem z sieci iMesh. Firma produkująca misia zablokowała serwery, z których można było pobrać listę dostępnych perów i ultraperów (userów), przez to nie można się połączyć z siecią. Co do samej sieci ma się ona dobrze :-) Zamiast BearShare możesz skorzystać z programu LimeWire, który również jest klientem sieci Gnutella. ;-)
12-05-2009, 20:45
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
daro_zory Offline
Newbie
*

Cabos to program o który mi chodziło. Bardzo prosty w obsłudze i nie trzeba długo czekać na pliki. Dzięki za pomoc Smile
13-05-2009, 17:50

Skocz do: