• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 06-07-2025, 22:28 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
xMichalx
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kilka pytan do profesjonalnych informatyków
Autor Wiadomość
Tiritto Offline
Newbie
*

Liczba postów: 5
Reputacja: 0
RE: Kilka pytan do profesjonalnych informatyków
Moim zdaniem zamiast pchać się na studia lepiej jest od razu szukać zawodu. Z tego co wiem pracodawcy lepiej patrzą na informatyków z kilkuletnim doświadczeniem niż na tych którzy mają papierek ze studiów.

Poza tym niestety, ale dużo tych "informatyków po studiach" to kompletni partacze. Nie raz widziałem już jakie abstrakcje potrafią odwalić podczas serwisowania sprzętu: przyklejenie portu D-Sub na taśmę klejącą, używanie dwustronnej taśmy klejącej do przyczepienia matrycy w laptopie, wy-diagnozowanie uszkodzonego RAMu gdy wystarczy zresetować CMOS i wszystko hula, a także wielu innych przypadków z serii "znajomy student coś tam zrobił".

Cytat:Czy jest jakaś praca, którą mógłbym podjąć już teraz, dająca mi możliwość zdobycia doświadczenia, poszerzenia wiedzy pod kątem informatycznym lub taka, którą mógłbym wpisać w CV po ukończeniu studiów?
Wykonywanie zleceń, praca w serwisach komputerowych. To takie dwie najłatwiejsze na start drogi.

Cytat:Czy warto zacząć uczyć się samemu języków programowania? Przykładowo, chciałbym rozpocząć naukę C++
Jestem skłonny powiedzieć, że wręcz nie warto uczyć się programowania inaczej niż samemu na podstawie dokumentacji danego języka Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2012, 1:44 przez Tiritto.)
29-07-2012, 1:42
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: Kilka pytan do profesjonalnych informatyków - przez Tiritto - 29-07-2012, 1:42

Skocz do: