• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 26-06-2025, 0:03 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Pablo
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ubuntu, Nokia 5300 i Bluetooth
Autor Wiadomość
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
Ubuntu, Nokia 5300 i Bluetooth
Witam, dziś postanowiłem podjąć próbę połączenia telefonu i laptopa z Ubuntu 8.10 poprzez bluetooth. Podłączyłem adapter (firmy Tracer) i ku mojemu zdziwieniu adapter został od razu wykryty, bez konieczności instalacji jakichkolwiek sterowników. Wystarczyło tylko włączyć „Analizatora Bluetooth” (dostępny w repozytorium), dodać urządzenie i po chwili za jego pomocą można było przeglądać pliki zapisane w pamięci telefonu jak i na karcieGrin, kopiować je na dysk komputera oraz przesyłać je w drugą stronę.
Wystąpiły jakieś małe problemy z połączeniem, ale zdarza się to przecież czasem nawet przy łączeniu dwóch telefonówGrin.
Bez problemu działa również z K750i (dostęp do karty i pamięci wewnętrznej).

Linux naprawdę nie jest taki straszny jakim go malują. Do codziennego użytkowania wcale nie trzeba znać nie wiadomo ilu komend itd. (dużą część potrzebnych programów można albo znaleźć już zainstalowaną a jeśli nie to prawdopodobnie odnajdziemy je bez trudu w repozytorium) ja sam ich nie znam i jakoś Grin radzę sobie tzw. „codziennym użytkowaniem” Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2009, 13:00 przez Pablo.)
31-01-2009, 12:02
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
Ubuntu, Nokia 5300 i Bluetooth - przez Pablo - 31-01-2009, 12:02
RE: Ubuntu, Nokia 5300 i Bluetooth - przez Pablo - 02-12-2009, 22:51

Skocz do: