• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 04-06-2025, 17:52 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
mcamca
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PAVILION DV6830EW a Fujitsu Amilo Pi 1556
Autor Wiadomość
mcamca Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
PAVILION DV6830EW a Fujitsu Amilo Pi 1556
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!!

Mam pytanie. Posiadam w danej chwili laptopa Fujitsu Amilo Pi 1556 -
Intel Core Duo 1.66 ghz T5500 2 MB Cache,
1 gb ramu,
120 GB dysk oraz
karta graficzna GeForce 7600 GO z własną 256 MB pamięcią.

Z laptopa jestem zadowolony, tzn: chodzi na tyle szybko na ile jest mi to potrzebne, nie zawiesza się, a co najlepsze mogę grać na najwyższych detalach w takie gry jak Tony Hawk (THPS3, THUG2) oraz NBA Live 07 oraz 08.
Jednak laptop się nieźle nagrzewa, a oprócz tego nie mam gwarancji.

Dlatego myślę nad kupnem nowego i mam na oku całkiem niezły wg mnie HP Pavilion DV6830EW jak w temacie. Jego parametry to:
Intel Core Duo 1.73 T2370 1 MB Cache,
2 gb ramu,
160 GB dysk oraz
karta graficzna GeForce 8400M GS z własną 256 MB pamięcią.

I teraz pytanie do tych, którzy się znają. Czy ten laptop będzie chodził lepiej od mojego Fujitsu? Tzn. ma więcej ramu, procesor niby większy ale 1 MB Cache, natomiast karta graficzna ma tyle samo pamięci (nie jestem pewien 8400 ale z tego co wyczytałem to tyle samo - 256 własnej), jedynie moja 7600 Go a ta 8400 - liczbą większa smile.gif Dysk twardy nie jest dla mnie aż tak ważny. No i HP jest ładniejszy - nie ma co ukrywać.

Bardzo proszę o opinie, czy była by to dobra wymiana. Oczywiście tutaj kupie z gwarancją - no i HPki się tak nie nagrzewają a pracuje, gram i używam laptopa bardzo dużo, codziennie po kilka dobrych godzin.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi,
Wojtek.
14-06-2008, 21:37
Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
PAVILION DV6830EW a Fujitsu Amilo Pi 1556 - przez mcamca - 14-06-2008, 21:37

Skocz do: