• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 26-06-2025, 0:27 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Kicia
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potrójne zużycie transferu !!! Co się dzieje ?!
Autor Wiadomość
Kicia Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Potrójne zużycie transferu !!! Co się dzieje ?!
Witam. Od paru dni podczas oglądania filmów zauważyłam dużo większe zużycie transferu. Do tej pory 100min. filmu to ok 320mb teraz dochodzi do 1G !!!!! Nie mam pojęcia co się dzieje ? Przy przeglądaniu innych stron jest ok tylko filmy pobierają takie ilości. Niestety niewiele wiem o komputerach , proszę o pomoc. Nie wiem od czego zacząć ? Dodam że korzystam z internetu tak samo od wielu miesięcy . Z góry dziękuję .
12-07-2014, 15:07
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: Potrójne zużycie transferu !!! Co się dzieje ?!
Sprawdź czy czasem te filmy, które oglądasz nie są lepszej jakości. Wyższa jakość powoduje bowiem konieczność przesłania większej ilości danych a co za tym idzie "zjada" transfer Wink
16-07-2014, 18:47
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kicia Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
To nie jakość filmu. Próbowałam obejrzeć filmy , które już oglądałam i zużyly ok 400Mb . Teraz zużywam na nie 900!!!!! Boję się cokolwiek właczyć Sad
18-07-2014, 6:50
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
Zainstaluj program Net Limiter 2 Monitor i zobacz co powoduje tak duże zużycie transferu. Możesz w nim także ograniczyć poszczególne aplikacje http://www.instalki.pl/programy/download...nitor.html
19-07-2014, 14:55
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: