• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 09-06-2025, 15:36 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
lukasollo
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaspersky Internet Security a internet
Autor Wiadomość
lukasollo Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Kaspersky Internet Security a internet
Witam,
Mam problem z połączeniem internetowym a właściwie jego funkcjonowaniem. Posiadam Neostrade 2mbit, Windows 7 64bit.
Wydaje mi się, że problem powoduje Kaspersky Internet Security 2012 v. 12.0.0.374.
Pracuję na przeglądarce Mozilla Firefox 11.0

Problem polega na tym, że:
  • Kiedy pobieram pliki za pomocą przeglądarki to w pewnym momencie pobieranie tak jakby się zamraża (liczba kb/s oraz czas stoi w miejscu). Kiedy kliknę "zatrzymaj" i "wznów" to wszystko wraca do normy. I tak kilka razy aż plik nie skończy się pobierać. Przy większych plikach jest to bardzo problemowe.

• Podczas przeglądania filmików na YouTube filmik załadowuje się mniej więcej do połowy i staje w miejscu. Kiedy wyłączę Kasperskiego to filmik od razu ładuję się do 100%.

• Wczoraj doszedł też problem z pocztą którą pobieram za pomocą Microsoft Outlook. Wiadomości pobierają się gdzieś tak do połowy i dalej nic. Po wyłączeniu Kasperskiego oczywiście wszystko działa.

Nie wiem już co zrobić, niby wszystkie suwaki w Kasperskim ustawione są na poziomie zalecanym a systemowy firewall jest wyłączony więc nic się ze sobą nie gryzie.

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.
15-04-2012, 11:40
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: Kaspersky Internet Security a internet
Czy nie zostały jakieś pozostałości po poprzednim oprogramowaniu? Spróbuj obniżyć poziom zabezpieczeń lub ewentualnie wyłącz ochronę www. Słyszałem również, że takie problemy może powodować wbudowany firewall Kaspersky'ego, wiele osób miało już z tym problem.
16-04-2012, 21:50
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lukasollo Offline
Newbie
*

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
RE: Kaspersky Internet Security a internet
No właśnie niby zadnych pozostalosci nie ma. Pomyslalem jeszcze ze wylacze firewalla Kasperskiego a wlacze Windowsowego. Pewnie gorszy no ale co zrobic...
20-04-2012, 21:59
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: