Aktualny czas: 09-06-2025, 16:56
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!
Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!
Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
|

Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaspersky Internet Security a internet
|
Autor |
Wiadomość |
lukasollo
Newbie

Liczba postów: 2
Reputacja:
0
|
Kaspersky Internet Security a internet
Witam,
Mam problem z połączeniem internetowym a właściwie jego funkcjonowaniem. Posiadam Neostrade 2mbit, Windows 7 64bit.
Wydaje mi się, że problem powoduje Kaspersky Internet Security 2012 v. 12.0.0.374.
Pracuję na przeglądarce Mozilla Firefox 11.0
Problem polega na tym, że: - Kiedy pobieram pliki za pomocą przeglądarki to w pewnym momencie pobieranie tak jakby się zamraża (liczba kb/s oraz czas stoi w miejscu). Kiedy kliknę "zatrzymaj" i "wznów" to wszystko wraca do normy. I tak kilka razy aż plik nie skończy się pobierać. Przy większych plikach jest to bardzo problemowe.
- Podczas przeglądania filmików na YouTube filmik załadowuje się mniej więcej do połowy i staje w miejscu. Kiedy wyłączę Kasperskiego to filmik od razu ładuję się do 100%.
- Wczoraj doszedł też problem z pocztą którą pobieram za pomocą Microsoft Outlook. Wiadomości pobierają się gdzieś tak do połowy i dalej nic. Po wyłączeniu Kasperskiego oczywiście wszystko działa.
Nie wiem już co zrobić, niby wszystkie suwaki w Kasperskim ustawione są na poziomie zalecanym a systemowy firewall jest wyłączony więc nic się ze sobą nie gryzie.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
|
|
15-04-2012, 11:40 |
|