• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 09-06-2025, 22:43 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
krzysztofff
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ST3500320AS niewidziany przez bios -odzysk danych
Autor Wiadomość
krzysztofff Offline
Newbie
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
ST3500320AS niewidziany przez bios -odzysk danych
Witam trafiłem na felerną serię dysku Seagate z serii Barracuda 7200.11, pada mi w nim elektronika a bardzo zależy mi na odzyskaniu tych danach producent uruchomił darmowy odzysk danych tej Seri zakupiony przed końcem zeszłego roku http://www.storagestandard.pl/news/33412...ate.a.html
i mam pytanie:
czy wysłać do nich dysk z myślą że odzyskają mi wszystkie dane na nim zawarte czy też lepiej kupić drugi taki sam i przełożyć elektronikę albo jakoś inaczej samemu odzyskać?
Bardzo zależny mi na tych danych mam tam nie które piraty z sieci muza, filmy, programy ale nie tylko miałam tez trochę ważnych rzeczy do szkoły i pracy oraz zdjęcia, czy Seagate mogą się przyczepić co do nie legalności oprogramowania, wytoczyć sprawę w sądzie czy nie wnikają w zawartość plików na dysku odsyłają do klienta naprawiony z odzyskanymi rzeczami dysk ?
31-08-2009, 22:56
Odpowiedz cytując ten post
Mick Offline
Support

Liczba postów: 547
Reputacja: 36
RE: ST3500320AS niewidziany przez bios -odzysk danych
Nie powinni się tego czepiać. To tweoja sprawa co masz na dysku. Oni mają jedynie odzyskać dane. Smile
31-08-2009, 22:59
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krzysztofff Offline
Newbie
*

według mnie też tak powinno być ale rożnie pisali na forum i sam nie wiem co ma zrobic za duze ryzyko a z drugiej strony nie chce mi sie tego wszystkiego odnowa ściągać przy moim wolnym łączu 100GB ważnych danychSad Niby nie ich sprawa co tam mam ale jak się przyczepią to co?
01-09-2009, 11:04
Mick Offline
Support

Liczba postów: 547
Reputacja: 36
Oddajesz dysk do naprawy z winy producenta a nie twojej. Dlaczego więc mieli by się o coś czepiać?
01-09-2009, 11:46
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krzysztofff Offline
Newbie
*

No a gdy naprawią, odzyskają zobaczą ze są jakieś piraty z neta, nielegalne oprogramowanie mogą to zgłosić na razie anonimowo policji, oni przyjadą sprawdzą np. wszystkie dyski i poproszą o dane klienta tego i tego dysku a następnego dnia zapukają mi do drzwi.
07-09-2009, 21:43

Skocz do: