• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 2:20 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
kiniateskomputer
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nie moge zalogować sie na strony,są niedostępne lub przekroczony limit oczekiwania
Autor Wiadomość
kiniateskomputer Offline
Newbie
*

Liczba postów: 8
Reputacja: 0
Nie moge zalogować sie na strony,są niedostępne lub przekroczony limit oczekiwania
Witam wszystkich.
Od ponad tygodnia nie mogę zalogować się na pocztę portale społecznościowe oraz na programy internetowe typu gg.
Komputer był formatowany , skanowany kilkoma antywirusami i nic nie wykrył.
Ostatnio zauważyłem że mogę zalogować się na pocztę tylko i wyłącznie wtedy kiedy odznaczę opcje "Bezpieczne logowanie SSL" która znajduję się na stronie logowania.
Próbowałem w opcjach mozilli i innych przeglądarkach zaznaczyć wszystkie opcje dotyczące protokołu SSL lecz problem nadal się powtarza.

Bardzo proszę o pomoc , co mam zrobić abym mógł bez problemów zalogować się na portale społecznościowe , gg , skype itp.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
28-07-2011, 23:19
Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: Nie moge zalogować sie na strony,są niedostępne lub przekroczony limit oczekiwania
Objawy występują tylko przy portale społecznościowych, gg , skype? Inne strony wczytują się poprawnie? Czy problem występuje we wszystkich przeglądarkach? Czy dokonywane były jakieś zmiany w ustawieniach połączenia internetowego? Czy internet podłączony jest bezpośrednio czy przechodzi przez router etc. ? Sprawdź czy data i godzina systemowa się zgadzają, być może certyfikaty są odrzucane.
29-07-2011, 11:44
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kiniateskomputer Offline
Newbie
*

RE: Nie moge zalogować sie na strony,są niedostępne lub przekroczony limit oczekiwania
Tak,tylko przy portalach społecznościowych,gg,skype,ipla,radio internetowe OPEN FM.
Chcąc logować sie na portal nk np pisze mi że strona niedostępna/nie można odnaleźć serwera lub przekroczono limit oczekiwania.Przy programach internetowych(skype,gg,ipla) nie może odnaleźć serwera mimo iż hasło wpisuje dobre. Gg chodzi mi jedynie w przeglądarce(web gg).Inne strony działają dobrze. Nawet strony z którymui mam problem ładują sie aż do momentu logowania ,wtedy pojawia sie ten problem i nie można sie zalogowac.
Nie,nie były ustawienia żadne ustawienia internetowe.
Internet jest podłączony bezpośrednio za pomocą livebox (Neostrada),bez użycia routera.
Po sprawdzeniu daty i godziny w systemie wszystko tam również jest wporządku.
Czym może być powodowane taki problem z logowaniem?
Co jeszcze należy sprawdzić ?

Pozdrawiam
29-07-2011, 14:42
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Dziwna sprawa, biorąc pod uwagę iż komputer jest "czysty". Proszę spróbować jeszcze sprawdzić ustawienia DNS na livebox'ie. Powinny być:
Kod:
194.204.152.34
194.204.159.1
Wygląda mi to na problem leżący właśnie po tej stronie. Czy jest włączony jakiś antywirus bądź firewall?
29-07-2011, 15:16
kiniateskomputer Offline
Newbie
*

To znaczy format był robiony tylko dysku C. D nie ponieważ myśleliśmy że jest jakis wirus -dlatego takie problemy.Ale po formacie dalej ten sam problem.Zawsze używałam antywirusa-był włączony i wszystko działało jak należy-aż pewnego dnia po włączeniu komputera już zalogować sie nie mogłam na prawie żadne portale,gg itp.
Co do ustawień DNS livebox'a gdzie je mogę znaeźć na komputerze? Szukałam i nie mogę je znaleźć.
Czy ten problem może być powodowany tym że wszystkie dyski nie były formatowane? Czy to raczek kwestia jakiegoś ustawienia? Tylko wirus może zakłócać te logowania? Za wszelką pomoc dziękuje bardzo
Po wpisaniu dns o podanych kodach nie mogę wejść nawet na portale typu nk, a wczesniej przynajmniej gówna strona mi sie logowała-tylko gdy chcialam zalogować się były problemy .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2011, 17:59 przez kiniateskomputer.)
29-07-2011, 17:41
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Tak może być problem z przez to, że nie wszystkie partycje zostały sformatowane. Jeżeli siedzi jakiś wirus to wcale nie musiał on być na partycji systemowej. Może on dynamiczny i się przemieszczać, zakłócając w ten sposób pracę. Myślę, że problem z logowaniem może również z tego wynikać.

Proszę wykonać jeszcze jedno działanie. Zlokalizować plik o nazwie hosts, który znajdować się będzie gdzieś w folderze systemowym Windows (należy wyszukać - w przypadku Windows'a XP będzie to C:\WINDOWS\system32\drivers\etc). W razie problemów ze znalezieniem należy uwidocznić ukryte rozszerzenia plików (Narzędzia >>> Opcje folderów >>> Widok i tam odznaczyć Ukryj rozszerzenia dla....). Następnie sprawdzić jego zawartość (edycja - plik można otworzyć Notatnikiem). Powinno w nim się znajdować tylko:
Kod:
127.0.0.1       localhost
Jeśli są jakieś inne adresy to usunąć i pozostawić lub dopisać w razie braku tylko ten wpis, który podałem powyżej.

Jeszcze jedno. Czy w przeglądarkach jest włączona akceptacja ciasteczek?
IE: Narzędzia -> Opcje internetowe -> Prywatność -> suwak na: Średnio-wysoki
FF: Narzędzia -> Opcje... -> Prywatność -> Akceptuj ciasteczka
Opera: Narzędzia -> Preferencje -> Zaawansowane -> Ciasteczka -> Akceptuj ciasteczka
30-07-2011, 10:48
kiniateskomputer Offline
Newbie
*

Witam ponownie. Robioną miałam formatkę.Zarówno dysk C jak i D. Po formatce wszystko chodziło, gg na komputerze portale społecznościowe,poczta bez odznaczania funkcji SSL.Wszystko idealnie. Zaczęliśmy ściągać programy do filmów które zawsze ściągałam ze strony dobreprogramy.pl. Myśleliśmy że wszystko jest w porządku.Wieczorem chce wejść na dane programy z którymi miałam problem a tutaj nagle zmiana zaskakująca. Na stronie pisało mi znów ' przekroczony limit oczekiwania'. Nie mam pojęcia co jest nie tak,przecież chodziło... :-(
A ciasteczka mam zaakceptowane,jak zawsze.
Będę wdzięczna za porady, ale czemu po formatce chodziło i nagle przestało? Myślałam, że antywirus blokuje wyinstalowałam prawie wszystko. Nic to nie dało. Nadal wirus z czymś przyszedł? Brakuje już pomysłu jak zrobić by wróciło wszystko do normy. Proszę o pomoc
01-08-2011, 17:56
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Witam. Skoro po formacie wszystkich partycji na dysku, wszystko chodziło OK to rzeczywiście wygląda to na typowo wirusową działalność (swoją drogą bardzo złośliwą). Najlepiej byłoby w takim razie usunąć wszystkie partycje, utworzyć je na nowo, sformatować i wtedy zainstalować system. Następnie jako jedną z pierwszych czynności po instalacji systemu proszę koniecznie włączyć firewalla.
Czy sprawdzony został plik "hosts", o którym pisałem wcześniej?
01-08-2011, 18:17
kiniateskomputer Offline
Newbie
*

A nie wie Pan może dlaczego format nie pomógł zlikwidować tego wirusa? Czy ponowne formatka i instalacja systemu ,jak tak pisałeś pomoże go wreszcie usunąć?
Zaraz zrobię ten ''hosts'' i napiszę jak wyszło.
W ''hosts'' wyszlo mi:
127.0.0.1 localhost
Czyli tak Pan pisał.
Pod spodem nic wiecej nie było,żadnych liczb.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2011, 19:57 przez kiniateskomputer.)
01-08-2011, 19:04
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Ok plik host jest w takim razie w porządku.
Pewności co do mojej wskazówki dać nie mogę ale myślę, że istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo że taka operacja się powiedzie. Musi się to jednak wiązać z całkowitym usunięciem partycji i utworzeniem ich na nowo.
01-08-2011, 21:29
kiniateskomputer Offline
Newbie
*

Dobrze. Dziękuję za porady.

A mógłby Pan polecić mi jakiś antywirus ?
Pozdrawiam
01-08-2011, 23:49
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Jeśli chodzi o darmowy to Panda Cloud Antivirus Smile
03-08-2011, 13:04
kiniateskomputer Offline
Newbie
*

Usunęłam wszystkie partycje,stworzyłam je na nowo.Formatkwe zrobilam. Wszystko zainstalowałam.Wszystko pięknie ładnie chodziło.
Po ponownym uruchomieniu komputera problem pojawił sie ponownie.
Podejrzewam że to może być wirus w Mbr.
Czy móglby PAn mi napisać jak sie go pozbyć,żeby po ponownym uruchomieniu już wszystko chodziło dobrze?
Jakieś pomysły?
Z góry dziękuję
05-08-2011, 11:49
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Skoro istnieje podejrzenie dotyczące MBR, proszę zastosować się do wskazówek dotyczących programu MBR.EXE podanych tutaj: http://www.searchengines.pl/Kolekcja-nar...ntry589036
05-08-2011, 12:31
kiniateskomputer Offline
Newbie
*

mbr.log wyszło mi : Stealth MBR rootkit/Mebroot/Sinowal/TDL4 detector 0.4.2 by Gmer, http://www.gmer.net
Windows 5.1.2600 Disk: ST340014A rev.8.01 -> Harddisk0\DR0 -> \Device\Ide\IdeDeviceP0T0L0-3

device: opened successfully
user: MBR read successfully
kernel: MBR read successfully
user & kernel MBR OK

Czyli nie mam wirusa w mbr ,czy ten program mi tego nie wykrył?
05-08-2011, 12:39
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Wygląda na to, że nie ma wirusa.

Proszę jeszcze zobaczyć to: http://www.searchengines.pl/Wirusy-MBR-i...entry25669
Być może jest to coś takiego jak Stealth Boot Virus.
05-08-2011, 12:57

Skocz do: