• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 26-06-2025, 0:27 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
ferajna100
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komputer mi nie dziala POMOCY
Autor Wiadomość
ferajna100 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Komputer mi nie dziala POMOCY
Witam,

Mam taki problem ze komputer mi nagle sie wylaczyl i niechce sie wlaczyc. Zaczne od poczatku. Kupilem karte dzwiekowa 5.1 wlozylem ja i przy okazji pomyslalem ze przeczyszcze wiatraczek od procesora. Zeby go wyczyscic odkrecilem go wyczyscilem i zalozylem spowrotem potem wszystko poskrecalem. I jak wlaczylem kompa wiatraczek chodzil na duzych obrotach caly czas, wiec rozkrecilem znow i zauwazylem ze jest tam masc (pomiedzy procesorem a radiatorem) wiec kupilem nowa masc posmarowalem i chodzil normalnie. Ale po paru dniach znow sie zaczelo tak dziac ze wiatraczek chodzil na pelnych obrotach, zignorowalem to. I pewnego dnia gram i tu nagle sie komputer wylaczyl, no dobra wlaczylem go ponownie i pochodzil z minute i sie znow wylaczyl. I od tego czasu nie da sie go wlaczyc, dioda zielona swieci na plycie glownej i jak wlaczam komputer do pradu to odrazu swieci sie podswietlenie przycisku startu, a gdy naciskam przycisk startu tylko na ulamek sekundy wlaczaja sie wszystkie wiatraki a potem nic cisza. Wiem ze to byl glupi pomysl wtykac palce jak sie nie znam na komputerze. Czy to oznacza ze procesor sie spalil?
05-03-2008, 1:21
Odpowiedz cytując ten post
Barthezz Offline
Znawca

Liczba postów: 100
Reputacja: 1
RE: Komputer mi nie dziala POMOCY
nie, to raczej nie wina procesora, plyta by to zasygnalizowała sygnałem dźwiękowym. może Twój zasilacz nie wyrabia po dołożeniu tej karty dźwiękowej. Pozycz od kumpla zasilaczi zobacz czy sie uruchomi. jak to nie to poprostu oddaj kompa do serwisu, moze sie skonczyc na wymianie plyty glownej lub zasilacza. Pozdrawiam
05-03-2008, 20:01
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: