Aktualny czas: 01-06-2025, 5:05
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!
Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!
Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
|

Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
ECS K7VZA - nowy BIOS
|
Autor |
Wiadomość |
Maciako
Newbie

Liczba postów: 5
Reputacja:
0
|
ECS K7VZA - nowy BIOS
Witam!
Mam płytę główną ECS K7VZA :P z BIOS-em K7VZA Ver 3.2b 04/30/2001. Chcę wymienić BIOS, ponieważ mam nowy dysk Seagate 160gb, ale niestety mogę sie cieszyc jedynie 137gb,bo mój ukochany biosik nie jest w stanie obsłużyć większych dysków.:P
Czy można to zrobić z poziomu okienek czy muszę DOS-a? Dodam że nie mam stacji dyskietek (poszła z dymem :P)
Z góry dzięks za pomoc
|
|
01-01-2008, 19:21 |
|
Pablo
VIP
Liczba postów: 851
Reputacja:
18
|
RE: ECS K7VZA - nowy BIOS
Ja do płyty Asusa dostałem program, który robił wszystko sam. Gdzieś na płycie powinien być program, do aktualizacji biosu. Jeśli go tam nie będzie, proponuję zobaczyć na stronie producenta. Co do samej aktualizacji, radzę sprawdzić czy nie będzie jakichś przerw w dostawie prądu.
biosy
Kod: http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?detailid=186&DetailName=Bios&MenuID=52&LanID=16
Jest tam też do pobrania narzędzie do aktualizacji i opis jego użycia (niestety po angielsku)
|
|
01-01-2008, 22:34 |
|