• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 25-06-2025, 19:16 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
Taize
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modem na kablu, to samo źródło, nie działa
Autor Wiadomość
Taize Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Modem na kablu, to samo źródło, nie działa
Witam. Posiadam pewien problem. Chciałem przenieść modem internetowy do innego pokoju. W dużym pokoju znajduje się główne gniazdo, gdzie jest również trójnik. Jeden kabel(do modemu telewizyjnego i internetowego) leci w jedną stronę, gdzie w tym dużym pokoju od tego kabla, pociągnięte były dwa inne, jeden do telewizji, drugi do internetu. Również rozdzielone za pomocą trójnika. Oraz drugi od głównego gniazda, bezpośrednio do mojego pokoju. Więc oba lecą z jednakowego źródła. Gdy modem znajduje się podpięty w dużym pokoju, działa tam i telewizja i internet, modem łączy się bez problemu. Gdy tylko przenoszę go do mojego pokoju, zaczyna migać dioda DS, po chwili załącza się, zaczyna mrugać US... i tutaj pojawia się problem. W dużym pokoju dioda zapala się, potem miga online i po chwili internet działa. Tutaj zaraz po podłączeniu(takim samym jak w dużym pokoju), działa nadal telewizja(z tego samego kabla), ale dioda US nie przestaje migać, internet nie działa. Dodam jako ciekawostkę, że jak podłączyłem dziś za pierwszym razem to router załapał i internet działał. Gdy tylko przeciągnąłem kabel przez listwę, podłączyłem ponownie, ciągle zatrzymuje się na US. Co gorsza napociłem się przy kablu kilka godzin i jakbym się nie starał, nie widzę tutaj winy ze strony okablowania. Warto zwrócić uwagę, iż router znajdował się już kilka lat temu w moim pokoju, podpięty w ten sam sposób jak podpinałem go w tym momencie i internet wtedy również działał. Dzisiaj jednak US będzie śnić mi się po nocach. Jakieś pomysły? :/
15-01-2016, 1:33
Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: