• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 01-06-2025, 6:30 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
simeer
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 numery w jednej komórce (nie dualsim)
Autor Wiadomość
simeer Offline
Newbie
*

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
2 numery w jednej komórce (nie dualsim)
Mam telefon na jedną kartę (BlackBerry 9790), czy jest możliwość abym odbierał w nim połączenia/smsy z dwóch numerów? Opcje na jakie do tej pory wpadłem:

- doczytałem że jest możliwość by jeden nr był aktywny, połączenia jednocześnie można byłoby odbierać z dwóch, a wychodzące zmieniałoby się ręcznie w telefonie, rozwiązanie idealne
- jestem w stanie np. przenieść oba numery do jednego operatora
- być może da się przygotować jedną kartę sim na której zapisze się dwa numery
- słyszałem o usłudze extra numer natomiast ona jest chyba dodatkowo płatna i ograniczona czasowo, nie wiem też czy ten "extra" numer nie jest nadawany przez operatora

(czyt. nie ma możliwości by tym extra numer był ten który wcześniej się zakupiło np. na aukcji)

Proszę o informację jak to ugryźć.
Z góry dziękuję!
02-07-2012, 22:59
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18
RE: 2 numery w jednej komórce (nie dualsim)
hmm, ciezko powiedziec, bo nigdy za cos takiego sie nie zabieralem, jedynie widzialem telefony na 2 karty sim, aczklwiek proponuje po prostu wziasc drugi telefon, jakiegos staruszka na drugi numer i tyle, badz jakas nowa nisko budzetowa nokie za 100 zl w ktorej bateria wytrzyma tydzien Wink

ewentualnie na allegro mozna kupic cos takiego, ze w telefonie ktory nie obsluguje 2 sim mozna cos takiego zrobic, ale jakie sa tego efekty to nie wiem, poza tym pewnie nie do kazdego telefonu to jest
03-07-2012, 21:37
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32
RE: 2 numery w jednej komórce (nie dualsim)
Testowałem kiedyś takie rozwiązanie jakie piszesz w pierwszym myślniku. Na allegro są do kupienia "adaptery dual sim". Wszystko wtedy zależy od tego czy po prostu z tyłu telefonu jest na tyle miejsca, żeby ta mała część się zmieściła. Wtedy w telefonie przełącza się między dwiema kartami sim. Oczywiście jak kto woli, po prostu nie trzeba nosić dwóch telefonów.
Póki co nie wymyślili jednej karty sim na dwa numery. Można skorzystać z tej usługi extra numer, ale tak jak sam napisałeś jest ograniczona czasowo co wydaje się być niewygodne. Ewentualnie telefon na dwie karty ale tak jak w temacie, raczej nie jesteś zainteresowany tym rozwiązaniem.
04-07-2012, 14:08
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post

Skocz do: