• Forum

• Regulamin

• Szukaj

• Użytkownicy

• Kalendarz

• Pomoc

• Kontakt

•  
Aktualny czas: 03-06-2025, 21:45 Witaj! (LogowanieRejestracja)
Witamy na WebElite.pl - Forum Informatycznym!

Aktualnie przeglądasz forum jako Gość, przez co Twój dostęp jest w pewnym stopniu ograniczony. Zarejestruj się a uzyskasz dostęp do publikacji postów oraz wielu innych ciekawych funkcji niedostępnych dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie zastanawiaj się dłużej i dołącz do naszej społeczności już dziś!

Pozdrawiamy i życzymy mile spędzonego czasu na forum.
facebooktwitteryoutube
krzychu2012
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niespotykany problemz XP SP2
Autor Wiadomość
krzychu2012 Offline
Newbie
*

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Niespotykany problemz XP SP2
Wiele razy juz insalowałem XPeka ale jeszce takiego problemu nie miałem. Mam nowy komputer Athlon64 3000+, nie moge wgrać systemu operacyjnego bo podczas kopiowania plików przy ok 80% wyskakuje komunikat " plik.....dll został nieprawidłowo skopiowany" lub "nie można skopiować pliku". Wciskam enter aby ponowić próbe i nic to nie daje wiec pomijam plik i kontynuuje instalacje. Zanim skpiuje do końca pliki coś takiego pojawia sie jeszce ok 15 razy. Kiedy skończy kopiowanie plików zaczyna sie właściwa instalacja. Wtedy pojawiają sie także komunikaty że nie można było odnaleźć plku. Po pominięci pliku komputer sie restartuje lub wyswietla sie niebieski ekran. Myslałem że jest problem z CD, próbowałem z 4 różnych kopi Windowsa ni za każdym razem jest to samo, nawet zmieniałem CD-ROM i nic. Prosze o rade.
28-11-2007, 19:23
Odpowiedz cytując ten post
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18

Raczej mało prawdopodobne ale spróbuj włączyć jakiegoś bootowalnego linuxa czy coś w tym stylu i odpal płytę czyszczącą napęd. Napewno nie zaszkodzi, a może jakoś pomóc.
28-11-2007, 19:38
Odwiedź stronę użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32

Hmm...no trzeba przyznać, że dość dziwna sprawa, ale zapewne wielu użytkowników Windows jest przyzwyczajonych do takiego typu niespodzianek. Jednakże wracając do tematu -> Jaki masz dysk - ata czy sata? - Jeżeli sata to może wystąpić problem z niedogranymi sterownikami magistrali co powoduje nieskopiowanie plików.
28-11-2007, 19:41
krzychu2012 Offline
Newbie
*

Mam dysk samsung SATA instalowałem orginalne sterowniki SATA dołączone do płyty głównej. Podczas instalacji Windows wcisnij F6 itd. to juz przerabiałem na kilka możliwych sposobów. Próbowałem tez ustawień w biosie zgodnie z książką dołączoną do płyty, cóż nic nie pomogło.
28-11-2007, 20:04
Duśka80 Offline
Girl
*

Liczba postów: 6

Miałem to samoWink) Sterowniki do SATA, że tak powiem ssą...zawsze są z tym problemy- pocieszę Cię ja ostatnio siedziałem bite 20 godzin zanim zainstalowałem XP...wpadłem na inny pomysł: format spod 98/instalcja xp sp1/update do sp2 po instalce z pliku. Konfiguracje kompa mam taką samą jak ty + ten sam problem miałem - a instalowałem wcześniej XP z 3 plyt i na kazdej to samo blad...
29-11-2007, 14:03
krzychu2012 Offline
Newbie
*

Dzieki Smile. Jak ktoś zna program którym mogłbym zmienic system plików na Fat z poziomu DOSA to prosze o link. Bo przy instalacji windows nie mam takiego wyboru na początku. Jest tlko NTFS i NTFS szybkie.
29-11-2007, 15:58
Pablo Offline
VIP

Liczba postów: 851
Reputacja: 18

a dlaczego chcesz zmieniać na Fat, potem będzie problem z otwarciem większych plików (bodajże powyżej 4GB).
Spróbuj programem partition magic (sam nigdy nie uzywałem ale chyba trzeba mieć system do tego, zawsze można udać się z dyskiem do kumpla)
29-11-2007, 16:28
Vinci Offline
Administrator Techniczny

Liczba postów: 771
Reputacja: 32

Zalecane jest jeśli używasz systemu Windows XP, aby zainstalować go na systemie plików NTFS. Wystąpi wtedy mniej problemów w użytkowaniu jak i stabilności. Jeśli koniecznie chcesz FAT spróbuj użyć polecenia:
[code:1]convert C:/ntfs:fs /v[/code:1]
Oczywiście pod "C" możesz podstawić dowolną partycję.
29-11-2007, 16:34
krzychu2012 Offline
Newbie
*

RE: Niespotykany problemz XP SP2
Jezeli miałbym zacząć od zainstalowania windows 98 to musze miec FAT32. Nie widze innego wyjscia jak spróbowac w sposób opisany przez Duśka80.

Dodano: 2 Grudzień 2007, 21:25
Nie wiem jaki to ma związek ale gdzies znalazłem coś o wyjmowaniu pamieci wiec co szkodziło spróbować... i sukces zainstalowany windows bezproblemowo. Jednak gdy wkładam kostke spowrotem dzieją sie niespotykane rzeczy poprostu komputer "głupieje". Tak wiec ok tylko szkoda tej kostki 512.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-12-2007, 9:36 przez Pablo.)
29-11-2007, 19:11
Duśka80 Offline
Girl
*

Liczba postów: 6
RE: Niespotykany problemz XP SP2
No jakoś tak to szło...mnie też to czeka w najbliższym czasie..forma dysków na starym komputerze+nowy dysk HDD do nowego kompa- męczarnia- ale cóż począćWink

Dodano: 10 Grudzień 2007, 21:03
- co do wyjmowania kostek pamięci..miałem tylko tak raz, jak miałem krytyczne błędy podczas instalacji każdego z programów- ale to była wina uszkodzonej kości GEIL dual ram- po prostu wada produkcji, wymieniłem i łazi dobrze ciągle. Ale nie sądzę , żeby to był problem u ciebie, żeby się tym sposobem rozwiązał.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-12-2007, 9:36 przez Pablo.)
10-12-2007, 21:00

Skocz do: